Zupy Przepis na:
Zupa krem z młodej kapusty

Przepisów i artykułów: 2159 Ocena: 48020
Dodano: 12.04.2015
Odsłon: 3543
Składniki
- 500 g żeberek wieprzowych
- 600 g młodej kapusty
- 2 duże marchewki
- 3 łyżki ryżu
- pęczek natki pietruszki
- sól ,pieprz
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Żeberka zalewamy zimną wodą (1 l) ,solimy i gotujemy do miękkości razem z obranymi marchewkami.
Mięso i marchewki wyjmujemy. Marchew kroimy w kostkę ,mięso na kawałki ,zawijamy w folię aluminiową ,żeby nie wystygło).
Poszatkowaną kapustę dodajemy do wywaru mięsnego ,gotujemy do miękkości ,zdejmujemy z ognia i miksujemy.
Dodajemy marchew ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do zupy wrzucamy ryż i gotujemy do jego miękkości. Zupę rozlewamy do talerzy ,dodajemy mięso i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Komentarze do przepisu (4)

bromal1 27 lipca 2016Zgłoś do usunięcia
Podsuwam mój najgłębszy talerz - poproszę nalać do pełna Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 12 kwietnia 2015Zgłoś do usunięcia
Cudowna i bardzo smaczna zupka :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 12 kwietnia 2015Zgłoś do usunięcia
Świetna zupka, na żeberkach... pychota :)3 Kto głosował? | Odpowiedz