Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc gołąbki zostało nam trochę młodej kapusty ,do tego zamrożone żeberka. Musimy przyznać ,że wyszło bardzo pysznie.
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4699
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 503
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 757
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4699
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 503
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 757
Składniki
Żeberka zalewamy zimną wodą (1 l) ,solimy i gotujemy do miękkości razem z obranymi marchewkami. Mięso i marchewki wyjmujemy. Marchew kroimy w kostkę ,mięso na kawałki ,zawijamy w folię aluminiową ,żeby nie wystygło). Poszatkowaną kapustę dodajemy do wywaru mięsnego ,gotujemy do miękkości ,zdejmujemy z ognia i miksujemy. Dodajemy marchew ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do zupy wrzucamy ryż i gotujemy do jego miękkości. Zupę rozlewamy do talerzy ,dodajemy mięso i posypujemy posiekaną natką pietruszki.