Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta smakuje nam w każdej postaci. Postanowiłam zmienić nieco tradycyjne przepisy i przygotować z młodej kapusty zupę krem. Wyszło pysznie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 733
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5397
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9211
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 118
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 733
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5397
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9211
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 118
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Składniki
Cebulę pokroić w pióra. Kapustę poszatkować – może być grubo. Ziemniaki obrać i pokroić w grubszą kostkę. W garnku rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę, dodać kapustę oraz ziemniaki i całość zalać bulionem. Bulion powinien przykryć warzywa, jeśli jest go mało, można dolać odrobinę wody. Całość zagotować i gotować na wolnym ogniu, pod przykrycie, do momentu aż warzywa będą miękkie. Dodać posiekanej natki pietruszki, po czym zupę zmiksować blenderem. Na koniec doprawić do smaku. Jeśli zupa będzie za gęsta, można dolać trochę bulionu. Zupę można podać z grzankami.