Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta smakuje nam w każdej postaci. Postanowiłam zmienić nieco tradycyjne przepisy i przygotować z młodej kapusty zupę krem. Wyszło pysznie.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424854
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424854
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Cebulę pokroić w pióra. Kapustę poszatkować – może być grubo. Ziemniaki obrać i pokroić w grubszą kostkę. W garnku rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę, dodać kapustę oraz ziemniaki i całość zalać bulionem. Bulion powinien przykryć warzywa, jeśli jest go mało, można dolać odrobinę wody. Całość zagotować i gotować na wolnym ogniu, pod przykrycie, do momentu aż warzywa będą miękkie. Dodać posiekanej natki pietruszki, po czym zupę zmiksować blenderem. Na koniec doprawić do smaku. Jeśli zupa będzie za gęsta, można dolać trochę bulionu. Zupę można podać z grzankami.