Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta smakuje nam w każdej postaci. Postanowiłam zmienić nieco tradycyjne przepisy i przygotować z młodej kapusty zupę krem. Wyszło pysznie.
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4879
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 160
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4879
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 160
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Cebulę pokroić w pióra. Kapustę poszatkować – może być grubo. Ziemniaki obrać i pokroić w grubszą kostkę. W garnku rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę, dodać kapustę oraz ziemniaki i całość zalać bulionem. Bulion powinien przykryć warzywa, jeśli jest go mało, można dolać odrobinę wody. Całość zagotować i gotować na wolnym ogniu, pod przykrycie, do momentu aż warzywa będą miękkie. Dodać posiekanej natki pietruszki, po czym zupę zmiksować blenderem. Na koniec doprawić do smaku. Jeśli zupa będzie za gęsta, można dolać trochę bulionu. Zupę można podać z grzankami.