Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta smakuje nam w każdej postaci. Postanowiłam zmienić nieco tradycyjne przepisy i przygotować z młodej kapusty zupę krem. Wyszło pysznie.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 63
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 258
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 53
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 60
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7925
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 63
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 258
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 53
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 60
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7925
Składniki
Cebulę pokroić w pióra. Kapustę poszatkować – może być grubo. Ziemniaki obrać i pokroić w grubszą kostkę. W garnku rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę, dodać kapustę oraz ziemniaki i całość zalać bulionem. Bulion powinien przykryć warzywa, jeśli jest go mało, można dolać odrobinę wody. Całość zagotować i gotować na wolnym ogniu, pod przykrycie, do momentu aż warzywa będą miękkie. Dodać posiekanej natki pietruszki, po czym zupę zmiksować blenderem. Na koniec doprawić do smaku. Jeśli zupa będzie za gęsta, można dolać trochę bulionu. Zupę można podać z grzankami.