Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta smakuje nam w każdej postaci. Postanowiłam zmienić nieco tradycyjne przepisy i przygotować z młodej kapusty zupę krem. Wyszło pysznie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11150
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3869
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1336
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11150
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3869
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1336
Składniki
Cebulę pokroić w pióra. Kapustę poszatkować – może być grubo. Ziemniaki obrać i pokroić w grubszą kostkę. W garnku rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę, dodać kapustę oraz ziemniaki i całość zalać bulionem. Bulion powinien przykryć warzywa, jeśli jest go mało, można dolać odrobinę wody. Całość zagotować i gotować na wolnym ogniu, pod przykrycie, do momentu aż warzywa będą miękkie. Dodać posiekanej natki pietruszki, po czym zupę zmiksować blenderem. Na koniec doprawić do smaku. Jeśli zupa będzie za gęsta, można dolać trochę bulionu. Zupę można podać z grzankami.