Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z pieczarek

Zupa krem z pieczarek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2308 Ocena: 51252

Dodano:

Odsłon: 2930

Idealna zupa dla wielbicieli pieczarek i bezmięsnych potraw.

Składniki

  • 1 kg pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka masła
  • 400 g śmietany 18%
  • 1,2 l wody (gorącej)
  • 4 łyżki posiekanego lubczyku
  • grzanki lub paluchy chlebowe
  • sól ,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa krem z pieczarek

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy ,osuszamy i kroimy na 4 części. Razem z posiekaną cebulą ,dusimy na maśle. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy wodą ,dodajemy posiekane liście lubczyku i gotujemy. Zupę miksujemy ,dodajemy śmietanę i podgrzewamy kilka minut ( nie zagotowujemy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami lub z paluchami chlebowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń