Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zupa dla wielbicieli pieczarek i bezmięsnych potraw.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18957
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19537
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18957
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19537
Składniki
Pieczarki myjemy ,osuszamy i kroimy na 4 części. Razem z posiekaną cebulą ,dusimy na maśle. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy wodą ,dodajemy posiekane liście lubczyku i gotujemy. Zupę miksujemy ,dodajemy śmietanę i podgrzewamy kilka minut ( nie zagotowujemy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami lub z paluchami chlebowymi.