Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z pieczonej dyni. Lekko pikantna i rozgrzewająca dzięki dodatkowi ostrej papryczki i imbiru.
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotow...
Odsłon: 16243
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11849
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 24
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotow...
Odsłon: 16243
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11849
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 24
Składniki
Piec dynię 20 - 25 minut w 190 stopniach. W garnku podsmażyć przez kilka minut startą na grubych oczkach włoszczyznę wraz z cebulą i czosnkiem oraz porem pokrojonym w plasterki.
Warzywa po podsmażeniu doprawić imbirem, chili, kurkumą, wędzoną papryką (można zastosować inną ulubioną kompozycję). Chwilkę poddusić, aby wydobyć maksimum aromatu z przypraw i zalać wodą. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, ziemniaki oraz upieczoną dynię. Gotować do momentu zmięknięcia ziemniaków (około 20 minut).
Odstawić do ostygnięcia, po czym zblendować. Jeżeli masa jest zbyt gęsta można ją rozrzedzić mlekiem, jednak ja wolę dodać napój sojowy.
Podawać po podgrzaniu z odrobiną śmietanki, słonecznika, parmezanu lub innego twardego sera oraz grzankami.