Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z pieczonej dyni. Lekko pikantna i rozgrzewająca dzięki dodatkowi ostrej papryczki i imbiru.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 91
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 206
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 197
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 91
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 206
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 197
Składniki
Piec dynię 20 - 25 minut w 190 stopniach. W garnku podsmażyć przez kilka minut startą na grubych oczkach włoszczyznę wraz z cebulą i czosnkiem oraz porem pokrojonym w plasterki.
Warzywa po podsmażeniu doprawić imbirem, chili, kurkumą, wędzoną papryką (można zastosować inną ulubioną kompozycję). Chwilkę poddusić, aby wydobyć maksimum aromatu z przypraw i zalać wodą. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, ziemniaki oraz upieczoną dynię. Gotować do momentu zmięknięcia ziemniaków (około 20 minut).
Odstawić do ostygnięcia, po czym zblendować. Jeżeli masa jest zbyt gęsta można ją rozrzedzić mlekiem, jednak ja wolę dodać napój sojowy.
Podawać po podgrzaniu z odrobiną śmietanki, słonecznika, parmezanu lub innego twardego sera oraz grzankami.