Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z pieczonej dyni. Lekko pikantna i rozgrzewająca dzięki dodatkowi ostrej papryczki i imbiru.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 467
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1528
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 113
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 467
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1528
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 113
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Składniki
Piec dynię 20 - 25 minut w 190 stopniach. W garnku podsmażyć przez kilka minut startą na grubych oczkach włoszczyznę wraz z cebulą i czosnkiem oraz porem pokrojonym w plasterki.
Warzywa po podsmażeniu doprawić imbirem, chili, kurkumą, wędzoną papryką (można zastosować inną ulubioną kompozycję). Chwilkę poddusić, aby wydobyć maksimum aromatu z przypraw i zalać wodą. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, ziemniaki oraz upieczoną dynię. Gotować do momentu zmięknięcia ziemniaków (około 20 minut).
Odstawić do ostygnięcia, po czym zblendować. Jeżeli masa jest zbyt gęsta można ją rozrzedzić mlekiem, jednak ja wolę dodać napój sojowy.
Podawać po podgrzaniu z odrobiną śmietanki, słonecznika, parmezanu lub innego twardego sera oraz grzankami.