Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień to czas dojrzałych papryk i dyni. Taka zupa potrafi poprawić nastrój w ponury, chłodny dzień. Rozgrzeje i dostarczy naszym kubkom smakowym pozytywnych wrażeń.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31268
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14367
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1376
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31268
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14367
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1376
Składniki
Zaczynamy od upieczenia papryki. Formę z wyposażenia kuchenki wyścielamy papierem do pieczenia i układamy na nim papryki. Lekko skrapiamy olejem. Obok papryk kładziemy przekrojoną na dwie części dynię. Wcześniej usuwamy gniazda nasienne. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy warzywa do miękkości (około 40 minut). Odstawiamy do wystudzenia. Do garnka wlewamy bulion lub rosół, dodajemy grubo pokroje ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Gotujemy do miękkości.Dodajemy miąższ z dyni i upieczone papryki, z których zdejmujemy skórkę i usuwamy nasionka. Wlewamy mleczko kokosowe. Miksujemy i doprawiamy wg własnego smaku Jeśli lubimy, możemy dodać 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.. Podajemy z kleksem śmietany lub greckiego jogurtu.