Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień to czas dojrzałych papryk i dyni. Taka zupa potrafi poprawić nastrój w ponury, chłodny dzień. Rozgrzeje i dostarczy naszym kubkom smakowym pozytywnych wrażeń.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2721
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 716
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 67
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2721
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 716
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 67
Składniki
Zaczynamy od upieczenia papryki. Formę z wyposażenia kuchenki wyścielamy papierem do pieczenia i układamy na nim papryki. Lekko skrapiamy olejem. Obok papryk kładziemy przekrojoną na dwie części dynię. Wcześniej usuwamy gniazda nasienne. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy warzywa do miękkości (około 40 minut). Odstawiamy do wystudzenia. Do garnka wlewamy bulion lub rosół, dodajemy grubo pokroje ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Gotujemy do miękkości.Dodajemy miąższ z dyni i upieczone papryki, z których zdejmujemy skórkę i usuwamy nasionka. Wlewamy mleczko kokosowe. Miksujemy i doprawiamy wg własnego smaku Jeśli lubimy, możemy dodać 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.. Podajemy z kleksem śmietany lub greckiego jogurtu.