Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień to czas dojrzałych papryk i dyni. Taka zupa potrafi poprawić nastrój w ponury, chłodny dzień. Rozgrzeje i dostarczy naszym kubkom smakowym pozytywnych wrażeń.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117993
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8370
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2083
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1527
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117993
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8370
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2083
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1527
Składniki
Zaczynamy od upieczenia papryki. Formę z wyposażenia kuchenki wyścielamy papierem do pieczenia i układamy na nim papryki. Lekko skrapiamy olejem. Obok papryk kładziemy przekrojoną na dwie części dynię. Wcześniej usuwamy gniazda nasienne. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy warzywa do miękkości (około 40 minut). Odstawiamy do wystudzenia. Do garnka wlewamy bulion lub rosół, dodajemy grubo pokroje ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Gotujemy do miękkości.Dodajemy miąższ z dyni i upieczone papryki, z których zdejmujemy skórkę i usuwamy nasionka. Wlewamy mleczko kokosowe. Miksujemy i doprawiamy wg własnego smaku Jeśli lubimy, możemy dodać 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.. Podajemy z kleksem śmietany lub greckiego jogurtu.