Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień to czas dojrzałych papryk i dyni. Taka zupa potrafi poprawić nastrój w ponury, chłodny dzień. Rozgrzeje i dostarczy naszym kubkom smakowym pozytywnych wrażeń.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1898
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7409
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2918
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1898
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7409
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2918
Składniki
Zaczynamy od upieczenia papryki. Formę z wyposażenia kuchenki wyścielamy papierem do pieczenia i układamy na nim papryki. Lekko skrapiamy olejem. Obok papryk kładziemy przekrojoną na dwie części dynię. Wcześniej usuwamy gniazda nasienne. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy warzywa do miękkości (około 40 minut). Odstawiamy do wystudzenia. Do garnka wlewamy bulion lub rosół, dodajemy grubo pokroje ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Gotujemy do miękkości.Dodajemy miąższ z dyni i upieczone papryki, z których zdejmujemy skórkę i usuwamy nasionka. Wlewamy mleczko kokosowe. Miksujemy i doprawiamy wg własnego smaku Jeśli lubimy, możemy dodać 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.. Podajemy z kleksem śmietany lub greckiego jogurtu.