Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FIT, wegetariańskie
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 259
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 259
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Składniki
1. Pomidorki przekrój na połówki i przełóż do naczynia żaroodpornego. 2. Dodaj oczyszczone z pestek papryczki oraz pokrojony czosnek. 3. Polej olejem rzepakowym. Oprósz solą oraz świeżo mielonym pieprzem czarnym. 4. Wstaw do nagrzanego do 180C piekarnika. Piecz około 30 minut. 5. Po około 30 minutach dorzuć świeże listki bazylii. 6. Piecz jeszcze około 2-3 minuty.
7. Wyjmij z piekarnika i przełóż do wysokiego naczynia, zblenduj na gładkie purée. 8. Dodaj około 1-1,2 litra bulionu warzywnego. Zagotuj. 9. W miarę potrzeby dopraw solą morską i czarnym pieprzem świeżo mielonym oraz ok. 0,5 łyżeczki brązowego cukru. 10. Podawaj z listkami rukoli. 11. Smacznego.