Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FIT, wegetariańskie
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 335
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 189
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 403
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1601
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 335
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 189
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 403
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1601
Składniki
1. Pomidorki przekrój na połówki i przełóż do naczynia żaroodpornego. 2. Dodaj oczyszczone z pestek papryczki oraz pokrojony czosnek. 3. Polej olejem rzepakowym. Oprósz solą oraz świeżo mielonym pieprzem czarnym. 4. Wstaw do nagrzanego do 180C piekarnika. Piecz około 30 minut. 5. Po około 30 minutach dorzuć świeże listki bazylii. 6. Piecz jeszcze około 2-3 minuty.
7. Wyjmij z piekarnika i przełóż do wysokiego naczynia, zblenduj na gładkie purée. 8. Dodaj około 1-1,2 litra bulionu warzywnego. Zagotuj. 9. W miarę potrzeby dopraw solą morską i czarnym pieprzem świeżo mielonym oraz ok. 0,5 łyżeczki brązowego cukru. 10. Podawaj z listkami rukoli. 11. Smacznego.