Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle gęsta i aromatyczna zupa z pieczonych warzyw. Nasyci i rozgrzeje. Podaj ją z grzankami z chleba razowego, posypaną posiekaną pietruszką.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę. Przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i wymieszaj. Na wierzchu ułóż gałązki rozmarynu. Przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez około 40 minut.
Upieczone warzywa przełóż do garnka, wsyp mieloną paprykę i zalej ciepłym bulionem. Całość gotuj przez 10 minut, następnie zmiksuj na gładki krem.
Kromki pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzaną patelnię, przypiekaj do momentu zarumienienia.
Zupę podawaj z grzankami, posypaną świeżo siekaną pietruszką.