Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle gęsta i aromatyczna zupa z pieczonych warzyw. Nasyci i rozgrzeje. Podaj ją z grzankami z chleba razowego, posypaną posiekaną pietruszką.
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 144
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 189
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 947
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3056
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 271
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 144
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 189
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 947
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3056
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 271
Składniki
Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę. Przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i wymieszaj. Na wierzchu ułóż gałązki rozmarynu. Przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez około 40 minut.
Upieczone warzywa przełóż do garnka, wsyp mieloną paprykę i zalej ciepłym bulionem. Całość gotuj przez 10 minut, następnie zmiksuj na gładki krem.
Kromki pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzaną patelnię, przypiekaj do momentu zarumienienia.
Zupę podawaj z grzankami, posypaną świeżo siekaną pietruszką.