Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle gęsta i aromatyczna zupa z pieczonych warzyw. Nasyci i rozgrzeje. Podaj ją z grzankami z chleba razowego, posypaną posiekaną pietruszką.
Uwielbiam jesień za grzybobranie. Wspaniale jest móc przygotować z własnoręcz...
Odsłon: 736
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 232
Wyrazisty sos świetnie podkreśla smak ryby.
Odsłon: 181
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1365
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 451
Uwielbiam jesień za grzybobranie. Wspaniale jest móc przygotować z własnoręcz...
Odsłon: 736
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 232
Wyrazisty sos świetnie podkreśla smak ryby.
Odsłon: 181
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1365
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 451
Składniki
Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę. Przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i wymieszaj. Na wierzchu ułóż gałązki rozmarynu. Przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez około 40 minut.
Upieczone warzywa przełóż do garnka, wsyp mieloną paprykę i zalej ciepłym bulionem. Całość gotuj przez 10 minut, następnie zmiksuj na gładki krem.
Kromki pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzaną patelnię, przypiekaj do momentu zarumienienia.
Zupę podawaj z grzankami, posypaną świeżo siekaną pietruszką.