Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowanie na dwa gary wcale nie jest takie straszne. Staram się udowodnić przepisami takimi, jak ten :)
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 969
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 969
Składniki
Wlej do garnka 2 litry wody. Zagotuj. Pietruszki obierz i pokrój w plasterki. Gotuj przez 15 minut. Gruszki obierz, pokrój w kostkę. Podsmaż na maśle z pokrojonymi w plasterki ząbkami czosnku i posiekaną gałązką rozmarynu. Dodaj miód i sok z 1/2 cytryny. Smaż do czasu aż uwolnią swój aromat. Zawartość patelni wrzuć do garnka. Gotuj jeszcze 10 minut. Zabiel zupę mlekiem. Zmiksuj przy pomocy blendera na gładki krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Można jeszcze doprawić sokiem z pozostałej cytryny (jeśli to konieczne). Podziel zupę na dwa garnki. Dla Niego: Do kremu dodaj jeszcze mleko (można zastąpić wodą). Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na rumiano. Zupę podawaj z makaronem, boczkiem i posiekaną natką pietruszki. Dla Niej: Orzechy włoskie drobno posiekaj. Zupę podawaj z orzechami posiekaną natką pietruszki.