Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna, kremowa, delikatna zupa- krem z pietruszki, której charakteru i oryginalnego smaku dodaje wędzony łosoś jest przepyszną i prostą w przygotowaniu potrawą, znakomitą propozycją na wykwintny obiad lub kolację.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231736
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4948
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36293
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231736
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4948
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36293
        
        
                Składniki
Obraną pietruszkę kroimy w talarki, umyte ziemniaki w kostkę, a pora w plastry. Do dużego garnka z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy pokrojoną pietruszkę, pora oraz ziemniaki, warzywa mieszamy i lekko dusimy, następnie wlewamy bulion i wszystko gotujemy około 20 minut pod przykryciem. Garnek z ugotowanymi warzywami zdejmujemy z ognia i lekko studzimy.
Przestudzoną zupę miksujemy na gładki krem, następnie doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz czarnym pieprzem, wlewamy śmietanę i wszystko dokładnie mieszamy. Zupę ponownie doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Wędzonego łososia kroimy w paski a opłukany koperek drobno siekamy. Gorącą zupę podajemy z posiekanym koperkiem a na środku układamy pokrojonego łososia.