Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze jest się rozgrzać porcją gorącej zupy, a gdy z ostatniego sezonu zostały jeszcze zapasy mrożonych podgrzybków, na stół wjeżdża grzybowa. Zamrożone okazy nie należały do najpiękniejszych (głównie przerośnięte kapelusze i nóżki), więc powstała zupa krem.....
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3090
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3090
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Grzyby rozmrozić. Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu do zeszklenia. Następnie wrzucić grzyby i dusić razem przez około 5-6 minut. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do grzybów.
Pokrojone warzywa przełożyć do garnka, zalać bulionem i gotować do miękkości.
Zupę zdjąć z ognia, zblendować i zabielić śmietaną. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać posypaną natką pietruszki.