Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze jest się rozgrzać porcją gorącej zupy, a gdy z ostatniego sezonu zostały jeszcze zapasy mrożonych podgrzybków, na stół wjeżdża grzybowa. Zamrożone okazy nie należały do najpiękniejszych (głównie przerośnięte kapelusze i nóżki), więc powstała zupa krem.....
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 374
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 153
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 374
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 153
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Składniki
Grzyby rozmrozić. Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu do zeszklenia. Następnie wrzucić grzyby i dusić razem przez około 5-6 minut. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do grzybów.
Pokrojone warzywa przełożyć do garnka, zalać bulionem i gotować do miękkości.
Zupę zdjąć z ognia, zblendować i zabielić śmietaną. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać posypaną natką pietruszki.