Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze jest się rozgrzać porcją gorącej zupy, a gdy z ostatniego sezonu zostały jeszcze zapasy mrożonych podgrzybków, na stół wjeżdża grzybowa. Zamrożone okazy nie należały do najpiękniejszych (głównie przerośnięte kapelusze i nóżki), więc powstała zupa krem.....
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 27
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 26
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 84
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 27
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 26
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 84
Składniki
Grzyby rozmrozić. Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu do zeszklenia. Następnie wrzucić grzyby i dusić razem przez około 5-6 minut. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do grzybów.
Pokrojone warzywa przełożyć do garnka, zalać bulionem i gotować do miękkości.
Zupę zdjąć z ognia, zblendować i zabielić śmietaną. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać posypaną natką pietruszki.