Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze jest się rozgrzać porcją gorącej zupy, a gdy z ostatniego sezonu zostały jeszcze zapasy mrożonych podgrzybków, na stół wjeżdża grzybowa. Zamrożone okazy nie należały do najpiękniejszych (głównie przerośnięte kapelusze i nóżki), więc powstała zupa krem.....
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4730
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154700
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1014
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 424
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4730
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154700
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1014
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 424
Składniki
Grzyby rozmrozić. Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu do zeszklenia. Następnie wrzucić grzyby i dusić razem przez około 5-6 minut. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do grzybów.
Pokrojone warzywa przełożyć do garnka, zalać bulionem i gotować do miękkości.
Zupę zdjąć z ognia, zblendować i zabielić śmietaną. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać posypaną natką pietruszki.