Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze jest się rozgrzać porcją gorącej zupy, a gdy z ostatniego sezonu zostały jeszcze zapasy mrożonych podgrzybków, na stół wjeżdża grzybowa. Zamrożone okazy nie należały do najpiękniejszych (głównie przerośnięte kapelusze i nóżki), więc powstała zupa krem.....
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 66
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 81
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 171
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 66
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 81
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 171
Składniki
Grzyby rozmrozić. Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu do zeszklenia. Następnie wrzucić grzyby i dusić razem przez około 5-6 minut. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do grzybów.
Pokrojone warzywa przełożyć do garnka, zalać bulionem i gotować do miękkości.
Zupę zdjąć z ognia, zblendować i zabielić śmietaną. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać posypaną natką pietruszki.