Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zupę pomidorową, a to moim zdaniem najlepsza jej odsłona ... pyszna, gęsta, maksymalnie pomidorowa :-)
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 304
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2246
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2855
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 631
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 304
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2246
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2855
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 631
Składniki
Ugotować bulion, wlać do niego pomidory razem z zalewą i gotować kilkanaście minut. Doprawić zmiażdżonym czosnkiem, solą, pieprzem i bazylią. Dodać pesto. Zmiksować blenderem i imbirem startym na drobnych oczkach. Doprawić śmietanką (ilość wg upodobań). Podawać z makaronem, grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego :-)