Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa-krem z selera

Zupa-krem z selera

Autor:

Przepisów i artykułów: 355 Ocena: 4391

Dodano:

Odsłon: 388

Smaczna, tania, niskokaloryczna. Co można dodać jeszcze? Chyba tylko: gorąco polecam.

Składniki

  • 4 łodygi selera
  • 1 duża bulwa selera
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • 11/2 l bulionu
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa-krem z selera

Przygotowanie

  1. Cebulę, papryczkę chili i czosnek drobno pokroić i podsmażyć na w garnku na oleju. Dolać bulion. Dodać pokrojone pozostałe warzywa. Gotować 20-25 minut. Pod koniec gotowania dodać przyprawy, ale nie za dużo, gdyż przyprawiony jest już bulion. Ugotowaną zupę zblendować. Po nalaniu na talerze dodać łyżkę jogurtu naturalnego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń