Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo sycąca zupa. Jedna z najlepszych zup, jakie w życiu jadłam.
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 553
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1299
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 411
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 553
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1299
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 411
Składniki
Seler obierz i pokrój w plastry. Marchew obierz, także pokrój w plasterki. Obraną cebulę drobno posiekaj. Zeszklij na tłuszczu. Wszystkie warzywa włóż do garnka. Zalej bulionem (można zastąpić wodą). Gotuj do miękkości. Dodaj przecier i przyprawy. Boczek pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Ziemniaki i boczek podsmaż do czasu aż się ładnie zrumienią. Ciepłą zupę wlej do talerzy. Wyłóż na nią ziemniaki z boczkiem. Posyp żółtym serem.
Obraną cebulę posiekaj i zeszklij na patelni.