Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo sycąca zupa. Jedna z najlepszych zup, jakie w życiu jadłam.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 54
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3681
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6775
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 54
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3681
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6775
Składniki
Seler obierz i pokrój w plastry. Marchew obierz, także pokrój w plasterki. Obraną cebulę drobno posiekaj. Zeszklij na tłuszczu. Wszystkie warzywa włóż do garnka. Zalej bulionem (można zastąpić wodą). Gotuj do miękkości. Dodaj przecier i przyprawy. Boczek pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Ziemniaki i boczek podsmaż do czasu aż się ładnie zrumienią. Ciepłą zupę wlej do talerzy. Wyłóż na nią ziemniaki z boczkiem. Posyp żółtym serem.
Obraną cebulę posiekaj i zeszklij na patelni.