Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z selera z ziemniaczanymi talarkami

Zupa krem z selera z ziemniaczanymi talarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3941

Dodano:

Odsłon: 2836

Pyszna i bardzo sycąca zupa. Jedna z najlepszych zup, jakie w życiu jadłam.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Zupa krem z selera z ziemniaczanymi talarkami

Przygotowanie

  1. Seler obierz i pokrój w plastry. Marchew obierz, także pokrój w plasterki. Obraną cebulę drobno posiekaj. Zeszklij na tłuszczu. Wszystkie warzywa włóż do garnka. Zalej bulionem (można zastąpić wodą). Gotuj do miękkości. Dodaj przecier i przyprawy. Boczek pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Ziemniaki i boczek podsmaż do czasu aż się ładnie zrumienią. Ciepłą zupę wlej do talerzy. Wyłóż na nią ziemniaki z boczkiem. Posyp żółtym serem.

  2. Obraną cebulę posiekaj i zeszklij na patelni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń