Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo sycąca zupa. Jedna z najlepszych zup, jakie w życiu jadłam.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10007
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2639
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1768
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 670
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3880
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10007
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2639
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1768
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 670
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3880
Składniki
Seler obierz i pokrój w plastry. Marchew obierz, także pokrój w plasterki. Obraną cebulę drobno posiekaj. Zeszklij na tłuszczu. Wszystkie warzywa włóż do garnka. Zalej bulionem (można zastąpić wodą). Gotuj do miękkości. Dodaj przecier i przyprawy. Boczek pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Ziemniaki i boczek podsmaż do czasu aż się ładnie zrumienią. Ciepłą zupę wlej do talerzy. Wyłóż na nią ziemniaki z boczkiem. Posyp żółtym serem.
Obraną cebulę posiekaj i zeszklij na patelni.