Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna propozycja na krem z warzyw.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 794
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3074
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 794
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3074
Składniki
Warzywa myjemy. Bakłażana, cukinię i paprykę kroimy w kostkę. Osobno smażymy bakłażana, osobno cukinię następnie paprykę. Pomidory sparzamy, usuwamy skórkę. Miksujemy. Cebulę siekamy, zrumieniamy, pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodajemy pomidory oraz zioła (oregano, bazylię i tymianek). Smażymy razem 5 min. Do garnka przekładamy pomidory z ziołami oraz podsmażone warzywa. Zalewamy 1 l wody i 500 ml bulionu warzywnego. Gotujemy 15 min, studzimy i blendujemy. Ponownie zagotowujemy. Zestawiamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Carpacchio wołowe (kroimy na mniejsze kawałki) smażymy na suchej patelni. Krem podajemy z chipsami wołowymi i posiekanym szczypiorkiem