Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z zielonego groszku to prosta w przygotowaniu i pożywna potrawa. Przygotuj ją na pierwsze danie i zachwyć podniebienie każdego smakosza.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3030
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 182
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 916
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 628
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3030
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 182
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 916
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 628
Składniki
W garnku rozgrzej masło lub oliwę. Dodaj posiekaną cebulę i smaż przez 2-3 minuty, aż się zeszkli. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż jeszcze przez 30 sekund, aż zacznie pachnieć.
Dodaj pokrojonego ziemniaka i wlej bulion. Gotuj na średnim ogniu przez 10 minut, aż ziemniak będzie miękki. Wrzuć zielony groszek i gotuj kolejne 5 minut (jeśli używasz mrożonego, nie trzeba go wcześniej rozmrażać).
Zmiksuj zupę blenderem na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Jeśli chcesz bardziej aksamitną konsystencję, wlej śmietankę lub jogurt i wymieszaj.