Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z zielonego groszku to prosta w przygotowaniu i pożywna potrawa. Przygotuj ją na pierwsze danie i zachwyć podniebienie każdego smakosza.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10507
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4495
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424211
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10507
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4495
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424211
Składniki
W garnku rozgrzej masło lub oliwę. Dodaj posiekaną cebulę i smaż przez 2-3 minuty, aż się zeszkli. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż jeszcze przez 30 sekund, aż zacznie pachnieć.
Dodaj pokrojonego ziemniaka i wlej bulion. Gotuj na średnim ogniu przez 10 minut, aż ziemniak będzie miękki. Wrzuć zielony groszek i gotuj kolejne 5 minut (jeśli używasz mrożonego, nie trzeba go wcześniej rozmrażać).
Zmiksuj zupę blenderem na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Jeśli chcesz bardziej aksamitną konsystencję, wlej śmietankę lub jogurt i wymieszaj.