Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z zielonego groszku to prosta w przygotowaniu i pożywna potrawa. Przygotuj ją na pierwsze danie i zachwyć podniebienie każdego smakosza.
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 221
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 321
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 221
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 321
Składniki
W garnku rozgrzej masło lub oliwę. Dodaj posiekaną cebulę i smaż przez 2-3 minuty, aż się zeszkli. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż jeszcze przez 30 sekund, aż zacznie pachnieć.
Dodaj pokrojonego ziemniaka i wlej bulion. Gotuj na średnim ogniu przez 10 minut, aż ziemniak będzie miękki. Wrzuć zielony groszek i gotuj kolejne 5 minut (jeśli używasz mrożonego, nie trzeba go wcześniej rozmrażać).
Zmiksuj zupę blenderem na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Jeśli chcesz bardziej aksamitną konsystencję, wlej śmietankę lub jogurt i wymieszaj.