Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem, kiedy termometry pokazują coraz wyższe temperatury nabieramy ochoty na lżejszą, lekkostrawną kuchnię, która nas nasyci i doda nam energii do działania. Zupy gulaszowe w tym czasie chętnie zastępujemy lekkimi kremami. Nasza propozycja na delikatną zupę krem z zielonego ogórka idealnie wpisuje się w obowiązujące trendy. Jest prosta, szybka do zrobienia i niesamowicie smaczna. Koniecznie przygotujcie ją w domu.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 62
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 12
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35618
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 62
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 12
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35618
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy, odkładamy dwa, które kroimy w drobną kostkę (posłużą nam do dekoracji talerzy). Pozostałą część ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Cebulę obieramy i drobno szatkujemy. Dodajemy ją do startych ogórków.
Do garnka przekładamy ogórki z cebulą, wlewamy bulion, dodajemy serek topiony i mąkę ziemniaczaną. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez około pół godziny.
Koperek płuczemy i drobno siekamy. 3/4 dodajemy do zupy razem ze śmietaną. Całość mieszamy, następnie blendujemy na gładki krem. Zupę doprawiamy solą i pieprzem.
Zielony krem podajemy z pokrojonym w kostkę ogórkiem i odrobiną koperku. Smacznego!