Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aż trudno uwierzyć, że wystarczy kilka niedrogich składników by w krótkim czasie wyczarować tak wspaniałą w smaku zupę. Gęsta, kremowa z dodatkiem grzanek czy groszku ptysiowego zasmakuje każdemu :)
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 806
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 46
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2032
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 806
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 46
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2032
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy, zalewamy bulionem grzybowym i zagotowujemy. Odstawiamy z gazu, dodajemy serek mascarpone, przeciśnięty przez praskę czosnek i blendujemy na gładki krem. Całość zagotowujemy i przyprawiamy do smaku. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym i posypujemy posiekaną bazylią. Można też dodać uprażone płatki migdałów. Smacznego!