Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aż trudno uwierzyć, że wystarczy kilka niedrogich składników by w krótkim czasie wyczarować tak wspaniałą w smaku zupę. Gęsta, kremowa z dodatkiem grzanek czy groszku ptysiowego zasmakuje każdemu :)
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 732
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 101
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2814
Polecam.
Odsłon: 502
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 746
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 732
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 101
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2814
Polecam.
Odsłon: 502
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 746
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy, zalewamy bulionem grzybowym i zagotowujemy. Odstawiamy z gazu, dodajemy serek mascarpone, przeciśnięty przez praskę czosnek i blendujemy na gładki krem. Całość zagotowujemy i przyprawiamy do smaku. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym i posypujemy posiekaną bazylią. Można też dodać uprażone płatki migdałów. Smacznego!