Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętacie o maksymie: Gotuję, nie marnuję ? Tym razem łuskaliśmy groszek do innego dania, zostały strąki…i wiecie co? Smak wymiata!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2837
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3941
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2837
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3941
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 779
Składniki
Strąki gotujemy w osolonym wrzątku przez 30 min (wody wlewamy by zakryła strąki). Studzimy blendujemy (razem z wodą w której gotowały się), przecieramy przez drobne sito. Dodajemy parmezan, śmietanę (dokładnie łączymy), do smaku doprawiamy solą i pieprzem.