Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętacie o maksymie: Gotuję, nie marnuję ? Tym razem łuskaliśmy groszek do innego dania, zostały strąki…i wiecie co? Smak wymiata!
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 79
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 939
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 79
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 939
Składniki
Strąki gotujemy w osolonym wrzątku przez 30 min (wody wlewamy by zakryła strąki). Studzimy blendujemy (razem z wodą w której gotowały się), przecieramy przez drobne sito. Dodajemy parmezan, śmietanę (dokładnie łączymy), do smaku doprawiamy solą i pieprzem.