Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachęcam, by przynajmniej raz - w sezonie pełnym pachnących i aromatycznych pomidorów skusić się na przygotowanie zupy ze świeżych pomidorów. Jest bardzo smaczna i zdrowa.
Wcześniej należy przygotować sobie bulion warzywny bądź wykorzystać rosół np z poprzedniego dnia.
W garnku rozgrzać olej lub masło , wrzucić pokrojoną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Smażyć chwilę, cały czas mieszając by nie doprowadzić do zrumienienia.
Następnie dodać pokrojone pomidory razem ze skórką i nasionami. Usunąć tylko twarde części .
Pod koniec smażenia dodać bazylię.Można dodać 1/2 szklanki wody by pomidory nie przywierały do dna.
Kiedy pomidory się rozpadną, zdjąć z ognia i pomidory zmiksować a następnie przetrzeć przez sito.
Przelać do garnka, doprawić solą , pieprzem i sporą ilością cukru by zniwelować kwaśny smak zupy.
Stopniowo dolewać bulion warzywny. Zupa powinna mieć konsystencję kremu. Jej gęstość regulujemy bulionem.
Na talerzu dodajemy kleks śmietany i dekorujemy świeżymi listkami bazylii.
Doskonała i rozgrzewająca zupa, którą może przygotować każdy w 30 minut.
Odsłon: 1118
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 36
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 62
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 36
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 62
Składniki
Wcześniej należy przygotować sobie bulion warzywny bądź wykorzystać rosół np z poprzedniego dnia. W garnku rozgrzać olej lub masło , wrzucić pokrojoną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć chwilę, cały czas mieszając by nie doprowadzić do zrumienienia. Następnie dodać pokrojone pomidory razem ze skórką i nasionami. Usunąć tylko twarde części . Pod koniec smażenia dodać bazylię.Można dodać 1/2 szklanki wody by pomidory nie przywierały do dna. Kiedy pomidory się rozpadną, zdjąć z ognia i pomidory zmiksować a następnie przetrzeć przez sito.
Przelać do garnka, doprawić solą , pieprzem i sporą ilością cukru by zniwelować kwaśny smak zupy. Stopniowo dolewać bulion warzywny. Zupa powinna mieć konsystencję kremu. Jej gęstość regulujemy bulionem. Na talerzu dodajemy kleks śmietany i dekorujemy świeżymi listkami bazylii.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z botwiny na mięsie
Zupy
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Zupy
Krem ze szparagów
Zupy
Lekka zupka
Zupa z botwiny na mięsie
O tej porze roku botwinka powinna jak najczęściej gościć na naszych stołach....
Odsłon: 18
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Jeśli jesteście zwolennikami zup to serdecznie zapraszam po przepis
Odsłon: 163