Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachęcam, by przynajmniej raz - w sezonie pełnym pachnących i aromatycznych pomidorów skusić się na przygotowanie zupy ze świeżych pomidorów. Jest bardzo smaczna i zdrowa.
Wcześniej należy przygotować sobie bulion warzywny bądź wykorzystać rosół np z poprzedniego dnia.
W garnku rozgrzać olej lub masło , wrzucić pokrojoną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Smażyć chwilę, cały czas mieszając by nie doprowadzić do zrumienienia.
Następnie dodać pokrojone pomidory razem ze skórką i nasionami. Usunąć tylko twarde części .
Pod koniec smażenia dodać bazylię.Można dodać 1/2 szklanki wody by pomidory nie przywierały do dna.
Kiedy pomidory się rozpadną, zdjąć z ognia i pomidory zmiksować a następnie przetrzeć przez sito.
Przelać do garnka, doprawić solą , pieprzem i sporą ilością cukru by zniwelować kwaśny smak zupy.
Stopniowo dolewać bulion warzywny. Zupa powinna mieć konsystencję kremu. Jej gęstość regulujemy bulionem.
Na talerzu dodajemy kleks śmietany i dekorujemy świeżymi listkami bazylii.
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1668
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17458
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 414
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7676
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1668
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17458
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 414
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7676
Składniki
Wcześniej należy przygotować sobie bulion warzywny bądź wykorzystać rosół np z poprzedniego dnia. W garnku rozgrzać olej lub masło , wrzucić pokrojoną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć chwilę, cały czas mieszając by nie doprowadzić do zrumienienia. Następnie dodać pokrojone pomidory razem ze skórką i nasionami. Usunąć tylko twarde części . Pod koniec smażenia dodać bazylię.Można dodać 1/2 szklanki wody by pomidory nie przywierały do dna. Kiedy pomidory się rozpadną, zdjąć z ognia i pomidory zmiksować a następnie przetrzeć przez sito.
Przelać do garnka, doprawić solą , pieprzem i sporą ilością cukru by zniwelować kwaśny smak zupy. Stopniowo dolewać bulion warzywny. Zupa powinna mieć konsystencję kremu. Jej gęstość regulujemy bulionem. Na talerzu dodajemy kleks śmietany i dekorujemy świeżymi listkami bazylii.
Przepisy Zupy
Zupy
botwinka z jajkiem w koszulce
Zupy
Zupa krem z pieczonej papryki
Zupy
Puszna zupka z młodej kapusty i kiełbaski polskiej.
Zupy
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
botwinka z jajkiem w koszulce
Mimo, że co roku robię botwinkę w słoikach, żeby cieszyć się jej smakiem jesi...
Odsłon: 123
Zupa krem z pieczonej papryki
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 129