Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem ze świeżych pomidorów z dodatkiem mozzarelli i chrupiacą bagetką to pyszna propozycja na obiad lub kolację. Smakuje wyśmienicie a do tego jest banalnie prosta w przygotowaniu. Zachęcam do wypróbowania przepisu
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1260
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2913
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1006
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1772
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1260
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2913
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1006
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1772
Składniki
Obraną cebulę kroimy w kostkę. Ząbki czosnku kroimy na mniejsze części. Obrane ze skórki pomidory kroimy na małe kawałki. Odsaczoną z zalewy mozzarellę kroimy w małą kostkę.
W garnku z niewielką ilością rozgrzanego oleju szklimy pokrojoną cebulę od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy pokrojone ząbki czosnku, mieszamy i wszystko podsmażamy krótką chwilę. Nastepnie dodajemy pomidory, wszystko razem łączymy i dusimy około 3 minuty. Do warzyw wlewamy bulion i całość gotujemy około 10-15 minut na małym płomieniu, często mieszając. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem, szczyptą oregano i bazylii, wszystko mieszamy i zdejmujemy z ognia. Lekko przestudzoną zupę blendujemy na gładki krem. Gotową zupę przelewamy do misek, podajemy z mozzarellą i świeżą bazylią.