Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, smaczna zupa na obiad.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1127
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8347
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1127
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8347
Składniki
Wykonanie: Warzywa obrać, pokroić w kostkę i razem z zmiażdżonym czosnkiem zeszklić na oliwie. Następnie wlać 1 litr wody i pod przykryciem gotować do miękkości, pod koniec wrzucić obraną, oczyszczoną pokrojoną gruszkę i gotować jeszcze przez 5 minut, po czym zblendować. Doprawić do smaku i podawać z dodatkiem natki pietruszki.