Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, smaczna zupa na obiad.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 683
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36378
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1214
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 683
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36378
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1214
Składniki
Wykonanie: Warzywa obrać, pokroić w kostkę i razem z zmiażdżonym czosnkiem zeszklić na oliwie. Następnie wlać 1 litr wody i pod przykryciem gotować do miękkości, pod koniec wrzucić obraną, oczyszczoną pokrojoną gruszkę i gotować jeszcze przez 5 minut, po czym zblendować. Doprawić do smaku i podawać z dodatkiem natki pietruszki.