Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kremowo- paprykowa

Zupa kremowo- paprykowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2446 Ocena: 16418

Dodano:

Odsłon: 534

Wyborna zupa na obiad.

Składniki

  • Papryka świeża czerwona 1 kg
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 4 szklanki bulionu warzywnego
  • 3 łyżki posiekanej bazylii
  • sól i pieprz do smaku
  • papryka ostra do smaku
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa kremowo- paprykowa

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Paprykę oczyścić z nasion, następnie rozgrzać olej, wrzucić paprykę, przyprawić do smaku i podsmażyć. Zalać bulionem i dusić pod przykryciem przez pół godziny. Po czym zupę zmiksować, posypać posiekaną bazylią. Podawać z dodatkiem jogurtu naturalnego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń