Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś poleca się przepyszny krupnik na porcjach rosołowych, myślicie że nie można ugotować na porcjach rosołowych kurzych ? to jesteście w błędzie wszystko można jeśli się tylko chce
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2029
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5423
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2029
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5423
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać umyte i oczyszczone porcje rosołowe drobiowe, marchew i korzeń selera obrany i umyty pokrojony dowolnie, ziela angielskie, liść laurowy, przyprawę uniwersalną oraz suszoną włoszczyznę. Całość zagotować, zmniejszyć gaz, zebrać delikatnie powstałe szumowiny i pogotować na wolnym ogniu do puszczenia tłuszczu przez porcje następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i wsypać kaszę wkroić również liście pora dowolnie można tylko przekroić go wzdłuż dodając do wywaru. Gotować na bardzo wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i kaszy, w trakcie gotowania jak już ziemniaki są prawie miękkie dodać kostki magii
Gdy już ziemniak oraz kasza są wystarczająco miękkie doprawić jeszcze według swego smaku przyprawą uniwersalną a na sam koniec gotowania się zupy dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki oraz koper, zupę zamieszać i lekko zagotować. Co najważniejsze podczas gotowania zup aby były przezroczyste nie mętne należy gotować na wolnym ogniu
Ugotowaną zupę podaną już na talerzu można posypać świeżo zmielonym pieprzem naturalnym. U nas w domu rodzinnym za czasów dzieciństwa bardzo często a praktycznie zawsze do krupniku na osobnym talerzyku była nasolona cebula, wtedy do buzi bierze się nasoloną cebulę i zagryza się zupą lecz to tylko dla tych co lubią cebulę, ja dziś również miałam lecz nie wstawiałam ponieważ zaczęli mnie wyzywać od dziwaczek