Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś poleca się przepyszny krupnik na porcjach rosołowych, myślicie że nie można ugotować na porcjach rosołowych kurzych ? to jesteście w błędzie wszystko można jeśli się tylko chce
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41249
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 437
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 233
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9341
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41249
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 437
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 233
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9341
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać umyte i oczyszczone porcje rosołowe drobiowe, marchew i korzeń selera obrany i umyty pokrojony dowolnie, ziela angielskie, liść laurowy, przyprawę uniwersalną oraz suszoną włoszczyznę. Całość zagotować, zmniejszyć gaz, zebrać delikatnie powstałe szumowiny i pogotować na wolnym ogniu do puszczenia tłuszczu przez porcje następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i wsypać kaszę wkroić również liście pora dowolnie można tylko przekroić go wzdłuż dodając do wywaru. Gotować na bardzo wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i kaszy, w trakcie gotowania jak już ziemniaki są prawie miękkie dodać kostki magii
Gdy już ziemniak oraz kasza są wystarczająco miękkie doprawić jeszcze według swego smaku przyprawą uniwersalną a na sam koniec gotowania się zupy dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki oraz koper, zupę zamieszać i lekko zagotować. Co najważniejsze podczas gotowania zup aby były przezroczyste nie mętne należy gotować na wolnym ogniu
Ugotowaną zupę podaną już na talerzu można posypać świeżo zmielonym pieprzem naturalnym. U nas w domu rodzinnym za czasów dzieciństwa bardzo często a praktycznie zawsze do krupniku na osobnym talerzyku była nasolona cebula, wtedy do buzi bierze się nasoloną cebulę i zagryza się zupą lecz to tylko dla tych co lubią cebulę, ja dziś również miałam lecz nie wstawiałam ponieważ zaczęli mnie wyzywać od dziwaczek