Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na szybko ugotowałam krupnik który uwielbia moja rodzinka, zupa szybko się gotuje ponieważ jest na porcji rosołowej a do tego kasza ugotowana wcześniej lub pozostała z dnia poprzedniego po obiedzie.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1152
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 667
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 686
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1152
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 667
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 686
Składniki
Do garnka włożyć umytą porcję rosołową wlać półtora litra wody i wkroić dowolnie obraną marchew. Jak wywar z porcja się zagotuje zdjąć powstałe szumowiny, zmniejszyć ogień wsypać suszoną włoszczyznę dodać ziela angielskie, liść laurowy oraz wsypać przyprawę uniwersalną. Całość gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa na porcji. Jak mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości.
Gdy ziemniaki w wywarze mięsno warzywnym są już wystarczająco miękkie wsypać ugotowana kaszę, zagotować następnie dodać mrożoną natkę pietruszki lub świeżą drobno pokrojoną, zamieszać i chwilkę zagotować zdjąć z ognia.
Ugotowana zupę tuż przed podaniem można posypać świeżo zmielonym pieprzem naturalnym. Wyszła tak smaczna że nić nie zostało. My lubimy jeszcze do zupy krupnik obrać cebulę nasolić i nią zagryzać zupę, czyli bierze się krążek cebuli nasolonej następnie zupę i tak razem jemy zupę. Jeżeli ktoś nie toleruje w zupie pietruszki można pominąć.