Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba smaczniejszego krupniku jeszcze nie jadłam jak ten który dziś przygotowałam. Nie miałam pomysłu na obiad ale gdy weszłam do sklepu i zobaczyłam żołądki to od razu pomysł szybko wpadł do głowy.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 478
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3784
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 478
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3784
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Składniki
Do garnka wlać dwa i pół litra wody dodać wymoczone dokładnie żołądki drobiowe oraz marchew pokrojoną w grubsze kółka. Zagotować zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu w międzyczasie zdjąć powstałe szumowiny. W trakcie gdy wywar z żołądkami się gotuje na wolnym ogniu wsypać suszoną włoszczyznę, dodać przyprawę uniwersalną dodać również ziela angielskie oraz liście laurowe, gotować na wolnym ogniu do pełnej miękkości żołądków.
Jak już żołądki w wywarze są dość miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz wsypać kaszę jęczmienną, gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i kaszy. Gdy ziemniaki są już całkowicie miękkie dodać umytą i pokrojoną drobno świeżą natkę pietruszki oraz koper i wlać olej aby były oczka zamieszać i chwilkę zagotować.
Do gotującej się na wolnym ogniu zupy dodać kostkę magii, zamieszać spróbować i doprawić według swego smaku przyprawą uniwersalną, następnie wlać śmietanę i szybkim ruchem łyżki zamieszać aby śmietana się nie zważyła, zagotować lekko i zdjąć z ognia. Jeżeli ktoś nie uznaje śmietany można zabielić serkiem topionym lub pozostawić czystą bez śmietany.
Zupa wyszła przepyszna jaka szkoda że nie można opisem oddać smaku i zapachu gotującej się zupy. U mnie w domu uwielbiają żołądki drobiowe dlatego postanowiłam ugotować zupę i oczywiście nie zawiodłam się rodzinka mega zadowolona a i przyjaciółka pochwaliła że pyszna zupka i nigdy w takiej wersji krupniku nie jadła.