Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba smaczniejszego krupniku jeszcze nie jadłam jak ten który dziś przygotowałam. Nie miałam pomysłu na obiad ale gdy weszłam do sklepu i zobaczyłam żołądki to od razu pomysł szybko wpadł do głowy.
Do garnka wlać dwa i pół litra wody dodać wymoczone dokładnie żołądki drobiowe oraz marchew pokrojoną w grubsze kółka. Zagotować zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu w międzyczasie zdjąć powstałe szumowiny. W trakcie gdy wywar z żołądkami się gotuje na wolnym ogniu wsypać suszoną włoszczyznę, dodać przyprawę uniwersalną dodać również ziela angielskie oraz liście laurowe, gotować na wolnym ogniu do pełnej miękkości żołądków.
Jak już żołądki w wywarze są dość miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz wsypać kaszę jęczmienną, gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i kaszy. Gdy ziemniaki są już całkowicie miękkie dodać umytą i pokrojoną drobno świeżą natkę pietruszki oraz koper i wlać olej aby były oczka zamieszać i chwilkę zagotować.
Do gotującej się na wolnym ogniu zupy dodać kostkę magii, zamieszać spróbować i doprawić według swego smaku przyprawą uniwersalną, następnie wlać śmietanę i szybkim ruchem łyżki zamieszać aby śmietana się nie zważyła, zagotować lekko i zdjąć z ognia. Jeżeli ktoś nie uznaje śmietany można zabielić serkiem topionym lub pozostawić czystą bez śmietany.
Zupa wyszła przepyszna jaka szkoda że nie można opisem oddać smaku i zapachu gotującej się zupy. U mnie w domu uwielbiają żołądki drobiowe dlatego postanowiłam ugotować zupę i oczywiście nie zawiodłam się rodzinka mega zadowolona a i przyjaciółka pochwaliła że pyszna zupka i nigdy w takiej wersji krupniku nie jadła.
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 952
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 237
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 211
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 952
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 237
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 211
Składniki
Do garnka wlać dwa i pół litra wody dodać wymoczone dokładnie żołądki drobiowe oraz marchew pokrojoną w grubsze kółka. Zagotować zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu w międzyczasie zdjąć powstałe szumowiny. W trakcie gdy wywar z żołądkami się gotuje na wolnym ogniu wsypać suszoną włoszczyznę, dodać przyprawę uniwersalną dodać również ziela angielskie oraz liście laurowe, gotować na wolnym ogniu do pełnej miękkości żołądków.
Jak już żołądki w wywarze są dość miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz wsypać kaszę jęczmienną, gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i kaszy. Gdy ziemniaki są już całkowicie miękkie dodać umytą i pokrojoną drobno świeżą natkę pietruszki oraz koper i wlać olej aby były oczka zamieszać i chwilkę zagotować.
Do gotującej się na wolnym ogniu zupy dodać kostkę magii, zamieszać spróbować i doprawić według swego smaku przyprawą uniwersalną, następnie wlać śmietanę i szybkim ruchem łyżki zamieszać aby śmietana się nie zważyła, zagotować lekko i zdjąć z ognia. Jeżeli ktoś nie uznaje śmietany można zabielić serkiem topionym lub pozostawić czystą bez śmietany.
Zupa wyszła przepyszna jaka szkoda że nie można opisem oddać smaku i zapachu gotującej się zupy. U mnie w domu uwielbiają żołądki drobiowe dlatego postanowiłam ugotować zupę i oczywiście nie zawiodłam się rodzinka mega zadowolona a i przyjaciółka pochwaliła że pyszna zupka i nigdy w takiej wersji krupniku nie jadła.
Przepisy Zupy
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Zupy
Zupa krewetkowa
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 123
Zupa ryżanka
Lubicie proste a zarazem smaczne szybkie w przygotowaniu zupy?
Odsłon: 702