Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba smaczniejszego krupniku jeszcze nie jadłam jak ten który dziś przygotowałam. Nie miałam pomysłu na obiad ale gdy weszłam do sklepu i zobaczyłam żołądki to od razu pomysł szybko wpadł do głowy.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 144
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 68
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 144
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 68
Składniki
Do garnka wlać dwa i pół litra wody dodać wymoczone dokładnie żołądki drobiowe oraz marchew pokrojoną w grubsze kółka. Zagotować zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu w międzyczasie zdjąć powstałe szumowiny. W trakcie gdy wywar z żołądkami się gotuje na wolnym ogniu wsypać suszoną włoszczyznę, dodać przyprawę uniwersalną dodać również ziela angielskie oraz liście laurowe, gotować na wolnym ogniu do pełnej miękkości żołądków.
Jak już żołądki w wywarze są dość miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz wsypać kaszę jęczmienną, gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i kaszy. Gdy ziemniaki są już całkowicie miękkie dodać umytą i pokrojoną drobno świeżą natkę pietruszki oraz koper i wlać olej aby były oczka zamieszać i chwilkę zagotować.
Do gotującej się na wolnym ogniu zupy dodać kostkę magii, zamieszać spróbować i doprawić według swego smaku przyprawą uniwersalną, następnie wlać śmietanę i szybkim ruchem łyżki zamieszać aby śmietana się nie zważyła, zagotować lekko i zdjąć z ognia. Jeżeli ktoś nie uznaje śmietany można zabielić serkiem topionym lub pozostawić czystą bez śmietany.
Zupa wyszła przepyszna jaka szkoda że nie można opisem oddać smaku i zapachu gotującej się zupy. U mnie w domu uwielbiają żołądki drobiowe dlatego postanowiłam ugotować zupę i oczywiście nie zawiodłam się rodzinka mega zadowolona a i przyjaciółka pochwaliła że pyszna zupka i nigdy w takiej wersji krupniku nie jadła.