Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W poniedziałek z pozostałego niedzielnego rosołu zamiast pomidorowej można przygotować zupę kukurydzianą. Chociaż ja używam do jej przygotowania bulionu warzywnego, to z powodzeniem można ją ugotować na tradycyjnym rosole.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 26
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 350
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 26
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 350
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy cebula będzie szklista zalewamy ją bulionem i zagotowujemy, po czym dodajemy kukurydzę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy na wolnym ogniu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie. Zawartość garnka blendujemy niezbyt dokładnie, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.