Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i oryginalna w smaku a przy tym łatwa i tania w wykonaniu, szczególnie wtedy gdy kurki nazbieramy sami.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 564
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 7322
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 564
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 7322
Składniki
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na maśle. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę pokrój w kostkę a czosnek w cienkie plasterki. Dodaj do boczku. Kurki oczyść, opłucz pod bieżącą wodą. Większe grzyby pokrój na mniejsze kawałki. Grzyby dodaj do warzyw i boczku. Podsmażaj przez 10 minut. Oprósz mąką. Krótko przesmaż. Zawartość patelni włóż do garnka. Zalej bulionem. Gotuj na małym ogniu przez pół godziny. Zupę zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Przed podaniem zupę można posypać posiekaną natką pietruszki.