Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3935
Dodano: 04.10.2017
Odsłon: 1337
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na maśle. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę pokrój w kostkę a czosnek w cienkie plasterki. Dodaj do boczku. Kurki oczyść, opłucz pod bieżącą wodą. Większe grzyby pokrój na mniejsze kawałki. Grzyby dodaj do warzyw i boczku. Podsmażaj przez 10 minut. Oprósz mąką. Krótko przesmaż. Zawartość patelni włóż do garnka. Zalej bulionem. Gotuj na małym ogniu przez pół godziny. Zupę zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Przed podaniem zupę można posypać posiekaną natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 04 października 2017Zgłoś do usunięcia
Pysznie <3 Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz