Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kurkowa

Zupa kurkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3622

Dodano:

Odsłon: 1147

Pyszna i oryginalna w smaku a przy tym łatwa i tania w wykonaniu, szczególnie wtedy gdy kurki nazbieramy sami.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na maśle. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę pokrój w kostkę a czosnek w cienkie plasterki. Dodaj do boczku. Kurki oczyść, opłucz pod bieżącą wodą. Większe grzyby pokrój na mniejsze kawałki. Grzyby dodaj do warzyw i boczku. Podsmażaj przez 10 minut. Oprósz mąką. Krótko przesmaż. Zawartość patelni włóż do garnka. Zalej bulionem. Gotuj na małym ogniu przez pół godziny. Zupę zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Przed podaniem zupę można posypać posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń