Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i oryginalna w smaku a przy tym łatwa i tania w wykonaniu, szczególnie wtedy gdy kurki nazbieramy sami.
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4172
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8586
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 866
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 954
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4172
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8586
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 866
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 954
Składniki
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na maśle. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę pokrój w kostkę a czosnek w cienkie plasterki. Dodaj do boczku. Kurki oczyść, opłucz pod bieżącą wodą. Większe grzyby pokrój na mniejsze kawałki. Grzyby dodaj do warzyw i boczku. Podsmażaj przez 10 minut. Oprósz mąką. Krótko przesmaż. Zawartość patelni włóż do garnka. Zalej bulionem. Gotuj na małym ogniu przez pół godziny. Zupę zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Przed podaniem zupę można posypać posiekaną natką pietruszki.