Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i oryginalna w smaku a przy tym łatwa i tania w wykonaniu, szczególnie wtedy gdy kurki nazbieramy sami.
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12423
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4492
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 68
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12423
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4492
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 68
Składniki
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na maśle. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę pokrój w kostkę a czosnek w cienkie plasterki. Dodaj do boczku. Kurki oczyść, opłucz pod bieżącą wodą. Większe grzyby pokrój na mniejsze kawałki. Grzyby dodaj do warzyw i boczku. Podsmażaj przez 10 minut. Oprósz mąką. Krótko przesmaż. Zawartość patelni włóż do garnka. Zalej bulionem. Gotuj na małym ogniu przez pół godziny. Zupę zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Przed podaniem zupę można posypać posiekaną natką pietruszki.