Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka zupa na wywarze z warzyw, z ziemniakami, zabielana śmietaną, pełna aromatu podsmażonych na maśle kurek......
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 219
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 703
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21294
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 219
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 703
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21294
Składniki
Kurki dokładnie oczyścić, większe sztuki przekroić na pół, mniejsze zostawić w całości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę, dodać grzyby i dusić przez kilka minut.
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w plasterki, dodać do grzybów i razem podsmażać przez kolejne kilka minut. Następnie wlać bulion i gotować do miękkości ziemniaków. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę zdjąć z ognia, zabielić śmietaną. Posypać siekaną natką pietruszki.