Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka zupa na wywarze z warzyw, z ziemniakami, zabielana śmietaną, pełna aromatu podsmażonych na maśle kurek......
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 74
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2584
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1160
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 74
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2584
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1160
Składniki
Kurki dokładnie oczyścić, większe sztuki przekroić na pół, mniejsze zostawić w całości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę, dodać grzyby i dusić przez kilka minut.
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w plasterki, dodać do grzybów i razem podsmażać przez kolejne kilka minut. Następnie wlać bulion i gotować do miękkości ziemniaków. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę zdjąć z ognia, zabielić śmietaną. Posypać siekaną natką pietruszki.