Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrzesień to miesiąc, który wywołuje we mnie bardzo skrajne emocje. Z jednej strony jest to już koniec lata, coraz krótsze i deszczowe dni, chłodne poranki i wieczory. Z drugiej strony wrzesień zawsze kojarzy mi się z nadchodzącym urlopem oraz początkiem jesieni. No właśnie jesień czyli spacery po kolorowym lesie, grzybobranie, ludziki z kasztanów no i jedzenie. Dynie, bakłażany, cukinie, jabłka, gruszki, oraz rożnego rodzaju grzyby. I to właśnie jesienne grzyby jakimi są kurki zainspirowały mnie do wypróbowania przepisu na zupę kurkową z ziemniakami. Niezwykle aromatyczna, sycąca, pełna smakowitych grzybków. Własnie za to kocham polską jesień.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 184
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 184
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulkę, dodajemy sól i chwile smażymy by zmiękła. Następnie dodajemy oczyszczone kurku i chwile gotujemy. Z grzybów wydobędzie się trochę wody, którą należy odparować. Tak przygotowane kurki wraz z cebulką i ziemniakami przekładamy do ciepłego bulionu i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.
Gdy warzywa oraz grzybki będą już miękkie zupę zaprawiamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem, a także natką pietruszki. Zupę podajemy z ugotowanym makaronem.