Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa lazania to danie o smaku uwielbianej przez wszystkich, włoskiej zapiekanki makaronowej. Jest jednak znacznie prostsza i szybsza w przygotowaniu.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 107
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 65
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5024
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6818
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 107
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 65
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5024
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6818
Składniki
Ugotuj makaron al dente. Możesz użyć kilku pokruszonych płatków lazanii lub wykorzystać inny makaron, np. tagliatelle.
Pokrój drobno cebulę. Zetrzyj marchewkę na tarce o drobnych oczkach. Podsmaż warzywa na oleju wraz z obiema paprykami. Gdy cebula się zeszkli, a marchewka zmięknie, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie – mięso mielone. Po chwili posól i popieprz mięso z warzywami do smaku.
Gdy mięso się wysmaży, zalej zawartość patelni bulionem (jeśli nie masz gotowego wywaru mięsnego, wykorzystaj kostkę rosołową). Gotuj przez 5-10 minut, co pewien czas mieszając. Dodaj bazylię, oregano, cukier i passatę pomidorową. Gotuj przez kolejnych kilka minut. Jeśli chcesz, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do zupy ugotowany makaron. Po kilku minutach rozlej gorącą zupę na talerze. Udekoruj kleksem śmietany, startym na tarce o dużych oczkach serem i posiekaną natką pietruszki.