Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa lazania to danie o smaku uwielbianej przez wszystkich, włoskiej zapiekanki makaronowej. Jest jednak znacznie prostsza i szybsza w przygotowaniu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 992
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1421
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 992
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1421
Składniki
Ugotuj makaron al dente. Możesz użyć kilku pokruszonych płatków lazanii lub wykorzystać inny makaron, np. tagliatelle.
Pokrój drobno cebulę. Zetrzyj marchewkę na tarce o drobnych oczkach. Podsmaż warzywa na oleju wraz z obiema paprykami. Gdy cebula się zeszkli, a marchewka zmięknie, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie – mięso mielone. Po chwili posól i popieprz mięso z warzywami do smaku.
Gdy mięso się wysmaży, zalej zawartość patelni bulionem (jeśli nie masz gotowego wywaru mięsnego, wykorzystaj kostkę rosołową). Gotuj przez 5-10 minut, co pewien czas mieszając. Dodaj bazylię, oregano, cukier i passatę pomidorową. Gotuj przez kolejnych kilka minut. Jeśli chcesz, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do zupy ugotowany makaron. Po kilku minutach rozlej gorącą zupę na talerze. Udekoruj kleksem śmietany, startym na tarce o dużych oczkach serem i posiekaną natką pietruszki.