Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa Magisterska

Zupa Magisterska

Autor:

Przepisów i artykułów: 852 Ocena: 9255

Dodano:

Odsłon: 7370

Pyszne danie jednogarnkowe, warzywa, mięso co nam więcej potrzeba, żeby najeść się do syta.

Składniki

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • ½ kg ziemniaków
  • 2 marchewki
  • Cebula
  • Papryka żółta
  • Papryka czerwona
  • Papryczka chili
  • Cukinia
  • 2 kostki rosołowe
  • 3 listki laurowe
  • Olej do smażenia
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • ½ kg pieczarek
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki maki pszennej
  • Szczypta chili
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa Magisterska

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    2. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, marchew obieramy kroimy w słupki, solimy i zalewamy wodą, gotujemy
    3. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    4. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryczki, papryczkę chili oraz obraną i pokrojoną w paski cukinie, solimy

  2. 5. Gdy ziemniaki są już prawie miękkie dodajemy kostki rosołowe, łączymy z warzywami, wrzucamy listki laurowe oraz ziele angielskie oraz mięso

  3. 6. Pieczarki kroimy w plasterki i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą
    7. Grzyby po usmażeniu dodajemy do zupy, wlewamy przecier pomidorowy oraz zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, doprawiamy chili, chwilkę gotujemy

  4. 8. Zupa gotowa
    9. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń