Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe, warzywa, mięso co nam więcej potrzeba, żeby najeść się do syta.
Polecam na kolację.
Odsłon: 149
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 126
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 143
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 303
Polecam na kolację.
Odsłon: 149
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 126
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 143
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 303
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju 2. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, marchew obieramy kroimy w słupki, solimy i zalewamy wodą, gotujemy 3. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju 4. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryczki, papryczkę chili oraz obraną i pokrojoną w paski cukinie, solimy
5. Gdy ziemniaki są już prawie miękkie dodajemy kostki rosołowe, łączymy z warzywami, wrzucamy listki laurowe oraz ziele angielskie oraz mięso
6. Pieczarki kroimy w plasterki i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą 7. Grzyby po usmażeniu dodajemy do zupy, wlewamy przecier pomidorowy oraz zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, doprawiamy chili, chwilkę gotujemy
8. Zupa gotowa 9. Smacznego