Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Ważniejszy jest fakt, że zupa jest niesamowicie pyszna i delikatna w smaku.Tutaj po prostu czuć składniki, których wprawdzie zbyt wiele nie ma, ale to właśnie nadaje tej zupie wiosenno-letniego charakteru. W skrócie: warzywna wersja tej zupy idealnie sprawdzi się w okresie wiosna-lato. Polecam to ja Arek Gie
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 306
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11119
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3677
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1259
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 306
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11119
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3677
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1259
Składniki
Drobno posiekaną cebulę szklimy na rozgrzanej oliwie. Po chwili dodajemy pokrojone w kostkę papryki, które zrumieniamy, pod koniec dodajemy posiekany czosnek. Smażymy do momentu, kiedy puści aromat (około 1 min).
Pomidory sparzamy,usuwamy skórkę, a miąższ kroimy w kostkę. Wraz z poszatkowaną kapustą, dodajemy do podsmażonych warzyw. Płomień zmniejszamy, a warzywa dusimy pod przykryciem do momentu, kiedy kapusta zacznie mięknąć.
Następnie wlewamy 2 litry wrzątku, solimy i gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą. Podajemy z grzankami.