Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, wiosenna zupa warzywna.
Zupa grzybowa najlepiej smakuje mi jesienią i zimą, po długim spacerze. Cudow...
Odsłon: 57
Zupa grzybowa najlepiej smakuje mi jesienią i zimą, po długim spacerze. Cudow...
Odsłon: 57
Składniki
Połowę marchewek, pietruszkę i seler, ścieramy na tarce do jarzyn. Pozostałe marchewki kroimy na cienkie plasterki. Por kroimy w piórka. Ziemniaki kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło wrzucamy warzywa i dusimy pod przykryciem kilka minut, od czasu, do czasu mieszając. Następnie zalewamy gorącą wodą (1,5 l), dodajemy ziele angielskie, estragon i gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.