Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa meksykańska to bardzo szerokie pojęcie, pod którym kryje się najczęściej rozgrzewające danie z pomidorami, czerwoną fasolą i ostrą papryką. Do garnka trafić może także wiele innych składników – różne gatunki mięs (choć zdarzają się i jarskie warianty), rozmaite warzywa, a nawet sery. Poniżej znajdziesz przepis na zupę meksykańską na bazie mięsa drobiowego. By potrawa zaspokoiła apetyt na dwudaniowy obiad, można wzbogacić ją o „makaron” z tortilli.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10471
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336800
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4432
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424015
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10471
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336800
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4432
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424015
Składniki
Przygotuj wszystkie składniki. Przygotuj gorący bulion. Umyj piersi z kurczaka, pokrój na niewielkie kawałki i lekko posól. Odcedź kukurydzę i fasolę z zalewy i przepłucz wodą. Cebulę pokrój drobno, czosnek przeciśnij przez praskę.
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę z dodatkiem sproszkowanych papryk. Po chwili dodaj do niej kawałki kurczaka i smaż przez kilka minut. Na koniec dodaj czosnek.
Do składników na patelni dodaj fasolę i kukurydzę. Zalej połową bulionu i duś jeszcze przez chwilę. Zawartość patelni przełóż do garnka i wymieszaj z resztą bulionu i przecierem pomidorowym. Dopraw zupę do smaku solą i pieprzem i gotuj jeszcze przez kilkanaście minut. Podawaj z pokrojoną na wstążki tortillą i natką pietruszki.