Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie, proste i syte dla całej rodziny. Moje wyszło ostre bo takie lubię ale można oczywiście ostrość pominąć. Z klopsikami które są lekkie i dietetyczne. Postanowiłam sama zmielić mięso bo lubię łączyć rożne gatunki. Można oczywiście wykorzystać mięso gotowe mielone.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 15718
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4339
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 964
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1181
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4156
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 15718
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4339
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 964
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1181
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4156
Składniki
Pierś z kurczaka, mięso od szynki, obraną cebule i czosnek miele maszynką. Mięso przekładam do miski, dodaję bułkę tartą, sól, pieprz, jajko, paprykę czerwoną, majeranek i wyrabiam. Formuję w rękach małe kulki które obtaczam w mące. Na patelni głębokiej przesmażam pokrojoną cebule na oleju, dodaję umyte i pokrojone pieczarki dalej przesmażam. Dodaję pokrojoną paprykę żółtą., dodaję fasolę, kukurydze, papryczki chili i przecier pomidorowy, liść laurowy, ziele i gotuję na wolnym ogniu około 30 minut. Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaję czosnek sprasowany, doprawiam sola, pieprzem, ziołami prowansalskimi i wkładam klopsiki na wierzch. Przykrywam pokrywką i i gotuję na wolnym ogniu około 10 minut. Klopsiki w między czasie obracam. Podaję z natką.