Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna , aromatyczna zupa, danie jednogarnkowe, dla zabieganych.
Deska do krojenia , nóż, garnek
Jeśli lubisz ciasteczka, to koniecznie wypróbuj szybkiego przepisu na te z ci...
Odsłon: 37
dziś zapraszam na bardzo łatwe, szybkie i tanie ciasto śmietanowe, które wych...
Odsłon: 19431
Jeśli lubisz ciasteczka, to koniecznie wypróbuj szybkiego przepisu na te z ci...
Odsłon: 37
dziś zapraszam na bardzo łatwe, szybkie i tanie ciasto śmietanowe, które wych...
Odsłon: 19431
Składniki
Warzywa ( marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki )obrać , pokroić w kostkę. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać , pokroić w piórka. Do garnka wlać trochę oleju wrzucić cebulę , chwilę smażyć, dodać marchewkę, pietruszkę, seler, por, czosnek smażyć 5 minut, zalać 1 litrem gorącej gotowanej wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, doprawić solą i gotować 20 minut.
W drugim garnku umieścić ziemniaki , zalać osoloną wodą ugotować. Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać, dodać ser , tartą bułkę, jajko, wymieszać , uformować pulpety, obtoczyć w tartej bułce , obsmażyć.
Fasolę , kukurydzę osączyć z zalewy. Do gotującej się zupy dodać obsmażone pulpety, ugotowane ziemniaki , całość gotować 5 minut, dodać przecier pomidorowy , oraz śmietanę , chwilę gotować, doprawić pieprzem oraz bazylią. Przed podaniem każdą porcję można posypać zieloną pietruszką.