Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, łatwe, sycące, przepyszne!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3674
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 361
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3674
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 361
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Składniki
Cebulę zeszklić na oleju, dodać mięso i smażyć aż odparują soki, dodać pokrojone pieczarki i smażyć aż odparuje woda. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, majeranek. Jeśli dodajemy mięso gulaszowe w kawałkach trzeba teraz podlać wodą i dusić aż zmięknie /tak jak gulasz-przy mięsie wołowym może to trwać nawet 2 godziny/, przy mielonym wystarczy przesmażyć. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, fasolę, kukurydzę i przyprawy. Podlewamy wodą, tak aby przykryła wszystkie składniki i aby całość miała konsystencje gęstej zupy. Następnie dodajemy koncentrat i sos pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia, wyciskamy czosnek i dodajemy musztardę. Podajemy w miseczkach posypane startym serem żółtym. Smacznego!