Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, łatwe, sycące, przepyszne!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 14533
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8778
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 648
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8277
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 14533
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8778
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 648
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8277
Składniki
Cebulę zeszklić na oleju, dodać mięso i smażyć aż odparują soki, dodać pokrojone pieczarki i smażyć aż odparuje woda. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, majeranek. Jeśli dodajemy mięso gulaszowe w kawałkach trzeba teraz podlać wodą i dusić aż zmięknie /tak jak gulasz-przy mięsie wołowym może to trwać nawet 2 godziny/, przy mielonym wystarczy przesmażyć. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, fasolę, kukurydzę i przyprawy. Podlewamy wodą, tak aby przykryła wszystkie składniki i aby całość miała konsystencje gęstej zupy. Następnie dodajemy koncentrat i sos pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia, wyciskamy czosnek i dodajemy musztardę. Podajemy w miseczkach posypane startym serem żółtym. Smacznego!