Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, łatwe, sycące, przepyszne!
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 430
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2158
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38643
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 430
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2158
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38643
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Składniki
Cebulę zeszklić na oleju, dodać mięso i smażyć aż odparują soki, dodać pokrojone pieczarki i smażyć aż odparuje woda. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, majeranek. Jeśli dodajemy mięso gulaszowe w kawałkach trzeba teraz podlać wodą i dusić aż zmięknie /tak jak gulasz-przy mięsie wołowym może to trwać nawet 2 godziny/, przy mielonym wystarczy przesmażyć. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, fasolę, kukurydzę i przyprawy. Podlewamy wodą, tak aby przykryła wszystkie składniki i aby całość miała konsystencje gęstej zupy. Następnie dodajemy koncentrat i sos pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia, wyciskamy czosnek i dodajemy musztardę. Podajemy w miseczkach posypane startym serem żółtym. Smacznego!