Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo spodobała nam się karkówka, która rozpada się w ustach. Postanowiliśmy przyrządzić na niej zupę, która w zasadzie robi się sama.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16088
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4887
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16088
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4887
Składniki
Karkówkę kroimy na plastry. Oprószamy cukrem, solą i pieprzem. Przekładamy do rozgrzanego garnka, obsmażamy i zalewamy gorącym bulionem, zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Dusimy na wolnym ogniu przez 2 godziny. Mięso szarpiemy widelcami. Następnie dodajemy pokrojone na kawałki ziemniaki, posiekaną cebulę, ziele angielskie, liść laurowy, gotujemy 20 min, po czym dodajemy koncentrat pomidorowy, oczyszczone brukselki i gotujemy do ich miękkości. Mąkę podsmażamy na rozgrzanym maśle, dodajemy wywar, rozrabiamy i dajemy do całości, dokładnie rozprowadzając. Zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.