Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7627
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 68
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258157
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7627
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 68
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258157
Składniki
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Migdały sparzyć i zdjąć skórkę. Przy pomocy blendera zmiksować migdały. Można też przepuścić przez maszynkę do mięsa. Ważne, żeby były dobrze rozdrobnione.
Do garnka wlać mleko i zacząć gotować. Do mleka dodać zmielone migdały i kaszkę. Gotować na wolnym ogniu ok 10 min. Dodać miód i wymieszać.
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.
Żurawinę namoczyć w dwóch łyżkach amaretto lub rumu - wersja dla dorosłych. Dla dzieci żurawinę trzeba namoczyć w ciepłej wodzie.
W miseczce ułożyć centralnie ryż. Dookoła nalać mleko z migdałami. Posypać płatkami migdałowymi i żurawiną.
Smacznego.