Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1424
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101649
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6111
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1424
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101649
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6111
Składniki
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Migdały sparzyć i zdjąć skórkę. Przy pomocy blendera zmiksować migdały. Można też przepuścić przez maszynkę do mięsa. Ważne, żeby były dobrze rozdrobnione.
Do garnka wlać mleko i zacząć gotować. Do mleka dodać zmielone migdały i kaszkę. Gotować na wolnym ogniu ok 10 min. Dodać miód i wymieszać.
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.
Żurawinę namoczyć w dwóch łyżkach amaretto lub rumu - wersja dla dorosłych. Dla dzieci żurawinę trzeba namoczyć w ciepłej wodzie.
W miseczce ułożyć centralnie ryż. Dookoła nalać mleko z migdałami. Posypać płatkami migdałowymi i żurawiną.
Smacznego.