Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W 470. odicnku programu "Ewa Gotuje" Ewa Wachowicz podzieliła się z widzami przepisem na zupę migdałową. Ta wyjątkowa propozycja będzie ciekawą alternatywą dla tradycyjnego barszczu lub zupy grzybowej.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 931
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1969
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 454
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 931
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1969
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 454
Składniki
Migdały zmielić w blenderze na mąkę (jeśli mamy migdały w skórce, to trzeba je sparzyć wrzątkiem i obrać). Przesypać do garnka. Zalać mlekiem. Przyprawić cynamonem i miąższem z laski wanilii oraz kardamonem i solą. Posłodzić miodem. Przykryć i gotować przez 15 minut. Dorzucić skórkę pomarańczową i rodzynki. Wymieszać i gotować przez kilka minut.
Podawać z kulkami z ryżu i maku (ryż trzeba ugotować na gęsto, pod koniec dodając sparzony mak). Udekorować prażonymi płatkami migdałów.