Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W 470. odicnku programu "Ewa Gotuje" Ewa Wachowicz podzieliła się z widzami przepisem na zupę migdałową. Ta wyjątkowa propozycja będzie ciekawą alternatywą dla tradycyjnego barszczu lub zupy grzybowej.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 624
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 717
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 624
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 717
Składniki
Migdały zmielić w blenderze na mąkę (jeśli mamy migdały w skórce, to trzeba je sparzyć wrzątkiem i obrać). Przesypać do garnka. Zalać mlekiem. Przyprawić cynamonem i miąższem z laski wanilii oraz kardamonem i solą. Posłodzić miodem. Przykryć i gotować przez 15 minut. Dorzucić skórkę pomarańczową i rodzynki. Wymieszać i gotować przez kilka minut.
Podawać z kulkami z ryżu i maku (ryż trzeba ugotować na gęsto, pod koniec dodając sparzony mak). Udekorować prażonymi płatkami migdałów.