Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W 470. odicnku programu "Ewa Gotuje" Ewa Wachowicz podzieliła się z widzami przepisem na zupę migdałową. Ta wyjątkowa propozycja będzie ciekawą alternatywą dla tradycyjnego barszczu lub zupy grzybowej.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 234
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 221
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1325
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 770
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 234
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 221
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1325
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 770
Składniki
Migdały zmielić w blenderze na mąkę (jeśli mamy migdały w skórce, to trzeba je sparzyć wrzątkiem i obrać). Przesypać do garnka. Zalać mlekiem. Przyprawić cynamonem i miąższem z laski wanilii oraz kardamonem i solą. Posłodzić miodem. Przykryć i gotować przez 15 minut. Dorzucić skórkę pomarańczową i rodzynki. Wymieszać i gotować przez kilka minut.
Podawać z kulkami z ryżu i maku (ryż trzeba ugotować na gęsto, pod koniec dodając sparzony mak). Udekorować prażonymi płatkami migdałów.