Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minestrone to prawdziwie włoska potrawa, w której nie brakuje warzyw i aromatycznego pomidorowego smaku. Zobacz, jak ją przygotować.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8387
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253700
Polecam.
Odsłon: 1480
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8387
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253700
Polecam.
Odsłon: 1480
Składniki
Najpierw przygotuj warzywa do gotowania. Marchew obierz, posiekaj w plasterki. Z fasolki odkrój końcówki. Seler umyj i pokrój w plasterki. Z pora odkrój białą i jasnozieloną część. Posiekaj go. Cukinię opłucz, a następnie pokrój w drobniejsze kawałki.
Teraz przygotuj czosnek. Obierz go ze skorupki, rozgnieć i drobno posiekaj.
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. W dużym garnku rozgrzej odrobinę tłuszczu. Dodaj cebulę i podsmaż ją na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając. Wystarczy, aby się lekko zeszkliła. Pod koniec dodaj czosnek.
Wlej wodę i dodaj wcześniej obrane warzywa: marchew, fasolkę, cukinię, seler i por. Dopraw zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Gotuj przez 10 minut.
W tym czasie obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Dodaj do zupy i zostaw na kolejne 10 minut.
Dodaj makaron i gotuj wraz z warzywami, aż będzie miękki. Po tym czasie wlej passatę pomidorową. Zagotuj.
Posiekaj natkę pietruszki i dodaj do minestrone. Zupę podawaj z ulubionym tartym serem. Smacznego!