Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1095
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8755
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3142
Polecam.
Odsłon: 1946
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1095
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8755
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3142
Polecam.
Odsłon: 1946
Składniki
Wszystkie składniki wrzuć do garnka (oprócz makaronu) z wodą i przykryj przykrywką. Zupę doprowadź do wrzenia, a następnie zredukuj moc palnika do takiej, by zupa Minestrone tylko lekko mrugała. Gotuj ją tak około 30 minut lub nieco dłużej, do miękkości warzyw.
Ugotowany makaron przełóż na durszlak w zlewie, a potem do miski lub bezpośrednio do garnka z zupą (jeśli całość będzie od razu podana do zjedzenia)
Zupę Minestrone nakładaj na talerze od razu po ugotowaniu. Do każdej porcji warto zetrzeć jeszcze odrobinę parmezanu i udekorować natką pietruszki.