Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogliśmy powstrzymać się od połączenia tych składników. Pyszna zupa miso w połączeniu z grzybami shimeji i gryczanym makaronem soba, powala swoim smakiem.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5760
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 8761
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 271
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5760
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 8761
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 271
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Grzyby dzielimy, razem z pokrojoną papryką, posiekaną cebulą, marchewką, podsmażamy na oleju. Następnie zalewamy wrzątkiem, dodajemy pastę miso, liście kaffiru, gotujemy przez kwadrans. Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie, dodajemy do zupy i zagęszczamy. Zagotowujemy, do smaku sosem sojowym. Podajemy z makaronem soba, posiekaną natką kolendry i szczypiorem z dymką.