Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z prawdziwkami pod trzema postaciami, suszonymi, proszkiem grzybowym i świeżymi.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2561
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101895
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6291
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2561
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101895
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6291
Składniki
Zebrałam grzyby i je obrałam i umyłam.
Grzyby pokroiłam w plasterki, natkę posiekałam, a czosnek zgniotłam i posiekałam.
Do garnka dałam żeberka, warzywa i przyprawy. Miałam liche zbiory więc pomogłam sobie suszonymi warzywami z zeszłego roku. W wersji bezmięsnej świeże warzywa można podsmażyć na maśle. Wstawiłam bulion, będzie gotował się w sumie godzinę. Po pół godzinie dodałam suszone grzyby i te sproszkowane. Na oleju powoli i lekko zrumieniłam czosnek, dodałam go do bulionu. Na tym samym oleju podsmażyłam prawdziwki. Dodałam je piętnaście minut przed końcem gotowania. Zupę zdjęłam z ognia, zabieliłam zahartowaną śmietaną i dodałam posiekaną natkę pietruszki. Zupę doprawiłam do smaku sola i pieprzem. Żeberka polecam na kanapki albo jako wkładkę mięsną.
Smacznego :)