Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z prawdziwkami pod trzema postaciami, suszonymi, proszkiem grzybowym i świeżymi.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Zebrałam grzyby i je obrałam i umyłam.
Grzyby pokroiłam w plasterki, natkę posiekałam, a czosnek zgniotłam i posiekałam.
Do garnka dałam żeberka, warzywa i przyprawy. Miałam liche zbiory więc pomogłam sobie suszonymi warzywami z zeszłego roku. W wersji bezmięsnej świeże warzywa można podsmażyć na maśle. Wstawiłam bulion, będzie gotował się w sumie godzinę. Po pół godzinie dodałam suszone grzyby i te sproszkowane. Na oleju powoli i lekko zrumieniłam czosnek, dodałam go do bulionu. Na tym samym oleju podsmażyłam prawdziwki. Dodałam je piętnaście minut przed końcem gotowania. Zupę zdjęłam z ognia, zabieliłam zahartowaną śmietaną i dodałam posiekaną natkę pietruszki. Zupę doprawiłam do smaku sola i pieprzem. Żeberka polecam na kanapki albo jako wkładkę mięsną.
Smacznego :)