Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa mocy to bardzo proste w przygotowaniu danie, smaczne i pożywne. Dlaczego tak się nazywa? Bo nie ma dania, które lepiej mobilizuje układ immunologiczny, szczególnie w sezonie jesienno-zimowym. Czosnek, imbir i grzyby shitake wzmacniają odporność i zmniejszają ryzyko zachorowań na przeziębienie czy grypę. Dwa rodzaje mięs sprawiają, że zupa smakuje fantastycznie i bogato. Można ją podawać jako czysty bulion lub też z warzywami czy mięsem, a nawet makaronem.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3069
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 136
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 70
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3069
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 136
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 70
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i seler obierz i pokrój w kostkę. Czosnek i cebulę bardzo drobno posiekaj. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Dodaj warzywa, imbir, cebulę i czosnek. Smaż wszystko przez 10 minut na średnim ogniu.
Dodaj pokrojone grzyby i związane pęczki ziół. Zalej całość wodą i włóż umyte mięso. Dołóż liście laurowe.
Gotuj całość przez 3-4 godziny na bardzo wolnym ogniu. Po tym czasie odcedź bulion przez bardzo drobne sitko. Zupę mocy podawaj na ciepło, w postaci czystego bulionu lub z ulubionymi dodatkami.