Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa mocy to bardzo proste w przygotowaniu danie, smaczne i pożywne. Dlaczego tak się nazywa? Bo nie ma dania, które lepiej mobilizuje układ immunologiczny, szczególnie w sezonie jesienno-zimowym. Czosnek, imbir i grzyby shitake wzmacniają odporność i zmniejszają ryzyko zachorowań na przeziębienie czy grypę. Dwa rodzaje mięs sprawiają, że zupa smakuje fantastycznie i bogato. Można ją podawać jako czysty bulion lub też z warzywami czy mięsem, a nawet makaronem.
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 250
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2005
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 250
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2005
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i seler obierz i pokrój w kostkę. Czosnek i cebulę bardzo drobno posiekaj. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Dodaj warzywa, imbir, cebulę i czosnek. Smaż wszystko przez 10 minut na średnim ogniu.
Dodaj pokrojone grzyby i związane pęczki ziół. Zalej całość wodą i włóż umyte mięso. Dołóż liście laurowe.
Gotuj całość przez 3-4 godziny na bardzo wolnym ogniu. Po tym czasie odcedź bulion przez bardzo drobne sitko. Zupę mocy podawaj na ciepło, w postaci czystego bulionu lub z ulubionymi dodatkami.