Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa mocy to bardzo proste w przygotowaniu danie, smaczne i pożywne. Dlaczego tak się nazywa? Bo nie ma dania, które lepiej mobilizuje układ immunologiczny, szczególnie w sezonie jesienno-zimowym. Czosnek, imbir i grzyby shitake wzmacniają odporność i zmniejszają ryzyko zachorowań na przeziębienie czy grypę. Dwa rodzaje mięs sprawiają, że zupa smakuje fantastycznie i bogato. Można ją podawać jako czysty bulion lub też z warzywami czy mięsem, a nawet makaronem.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 401
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 419
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 9951
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2170
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9749
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6379
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 401
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 419
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 9951
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2170
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9749
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6379
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i seler obierz i pokrój w kostkę. Czosnek i cebulę bardzo drobno posiekaj. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Dodaj warzywa, imbir, cebulę i czosnek. Smaż wszystko przez 10 minut na średnim ogniu.
Dodaj pokrojone grzyby i związane pęczki ziół. Zalej całość wodą i włóż umyte mięso. Dołóż liście laurowe.
Gotuj całość przez 3-4 godziny na bardzo wolnym ogniu. Po tym czasie odcedź bulion przez bardzo drobne sitko. Zupę mocy podawaj na ciepło, w postaci czystego bulionu lub z ulubionymi dodatkami.