Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa mocy to bardzo proste w przygotowaniu danie, smaczne i pożywne. Dlaczego tak się nazywa? Bo nie ma dania, które lepiej mobilizuje układ immunologiczny, szczególnie w sezonie jesienno-zimowym. Czosnek, imbir i grzyby shitake wzmacniają odporność i zmniejszają ryzyko zachorowań na przeziębienie czy grypę. Dwa rodzaje mięs sprawiają, że zupa smakuje fantastycznie i bogato. Można ją podawać jako czysty bulion lub też z warzywami czy mięsem, a nawet makaronem.
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 926
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 410
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 262
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 926
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 410
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 262
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i seler obierz i pokrój w kostkę. Czosnek i cebulę bardzo drobno posiekaj. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Dodaj warzywa, imbir, cebulę i czosnek. Smaż wszystko przez 10 minut na średnim ogniu.
Dodaj pokrojone grzyby i związane pęczki ziół. Zalej całość wodą i włóż umyte mięso. Dołóż liście laurowe.
Gotuj całość przez 3-4 godziny na bardzo wolnym ogniu. Po tym czasie odcedź bulion przez bardzo drobne sitko. Zupę mocy podawaj na ciepło, w postaci czystego bulionu lub z ulubionymi dodatkami.