Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa mocy to bardzo proste w przygotowaniu danie, smaczne i pożywne. Dlaczego tak się nazywa? Bo nie ma dania, które lepiej mobilizuje układ immunologiczny, szczególnie w sezonie jesienno-zimowym. Czosnek, imbir i grzyby shitake wzmacniają odporność i zmniejszają ryzyko zachorowań na przeziębienie czy grypę. Dwa rodzaje mięs sprawiają, że zupa smakuje fantastycznie i bogato. Można ją podawać jako czysty bulion lub też z warzywami czy mięsem, a nawet makaronem.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34098
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1249
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113559
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34098
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1249
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113559
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i seler obierz i pokrój w kostkę. Czosnek i cebulę bardzo drobno posiekaj. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Dodaj warzywa, imbir, cebulę i czosnek. Smaż wszystko przez 10 minut na średnim ogniu.
Dodaj pokrojone grzyby i związane pęczki ziół. Zalej całość wodą i włóż umyte mięso. Dołóż liście laurowe.
Gotuj całość przez 3-4 godziny na bardzo wolnym ogniu. Po tym czasie odcedź bulion przez bardzo drobne sitko. Zupę mocy podawaj na ciepło, w postaci czystego bulionu lub z ulubionymi dodatkami.