Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, gęsta, postna zupa. Można taką zupą ugościć wegetarian.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44595
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 171
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44595
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 171
Składniki
W rondlu rozpuścić masło. Dodać olej i rozgrzać. Na masło wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki. Smażyć na wolnym ogniu i uważać, żeby nie przypalić czosnku. A teraz kolejno dokładać warzywa pokrojone w kostkę tj. marchewkę, pietruszkę, selera, ziemniaki. Smażyć i mieszać. Z papryki usunąć nasiona i pokroić w grubsze kawałki, dodać do rondla. Cukinie pokroić w półplasterki i do garnka. Jeśli cukinia ma twardą skórkę, to wcześniej obrać. Miąższ dyni pokroić w kostkę i dodać do garnka. Smażyć i mieszać. Liście kapusty poszatkować i do garnka. Z pomidorów zdjąć skórkę i pokroić w ósemki i do garnka. Teraz dodać 1,5 - 2 litry gorącej, przegotowanej wody. Gotować na wolnym ogniu. Dodać zioła prowansalskie, listek, ziele angielskie, łyżeczkę cukru, sól do smaku. Dodać łyżkę kaszy manny i gotować do miękkości ziemniaków. Tuż przed podaniem dodać pieprz młotkowany z kolendrą, natkę i koperek. Smacznego.