Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowa wiosenna zupa z młodej kapusty, która jest bardzo dobrym pomysłem na danie dla osób na diecie, ale oczywiście nie tylko. Niskokaloryczna, lekka w smaku, pełna witamin i składników odżywczych, a dodatkowo wykorzystuje sezonowe warzywa w swoim składzie. Z pełnoziarnistą kromką chleba smakuje przepysznie!
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 226
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 740
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 914
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 226
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 740
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 914
Składniki
Zacznij od pokrojenia warzyw. Dwie cebule oraz marchewkę pokrój w drobną kostkę. Pokrój również seler naciowy na drobne kawałki. Paprykę wydrąż z pestek i pokrój w kostkę.
Rozgrzej patelnię i dodaj dwie łyżki masła. Przerzuć pokrojone warzywa i smaż przez ok. 5 minut. Na tak przygotowaną rozgrzaną patelnię wrzuć czosnek pokrojony w plasterki. Poczekaj, aż delikatnie się zrumieni.
Przygotuj garnek na zupę i przerzuć do niego wcześniej przygotowane warzywa. Gdy już warzywa będą w garnku, zalej je bulionem. W tym czasie poszatkuj kapustę na części, tak aby były dość drobne. Dodaj kapustę do gotującej się zupy. Dopraw solą, pieprzem, papryką słodką, a także nie zapomnij dodać ziela angielskiego oraz liścia laurowego.
Posiekaj pęczek koperku i dodaj go do zupy. Te dwa składniki wyjątkowo lubią się ze sobą, więc nie rezygnuj z tego kroku.