Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowa wiosenna zupa z młodej kapusty, która jest bardzo dobrym pomysłem na danie dla osób na diecie, ale oczywiście nie tylko. Niskokaloryczna, lekka w smaku, pełna witamin i składników odżywczych, a dodatkowo wykorzystuje sezonowe warzywa w swoim składzie. Z pełnoziarnistą kromką chleba smakuje przepysznie!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326845
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17079
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326845
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17079
Składniki
Zacznij od pokrojenia warzyw. Dwie cebule oraz marchewkę pokrój w drobną kostkę. Pokrój również seler naciowy na drobne kawałki. Paprykę wydrąż z pestek i pokrój w kostkę.
Rozgrzej patelnię i dodaj dwie łyżki masła. Przerzuć pokrojone warzywa i smaż przez ok. 5 minut. Na tak przygotowaną rozgrzaną patelnię wrzuć czosnek pokrojony w plasterki. Poczekaj, aż delikatnie się zrumieni.
Przygotuj garnek na zupę i przerzuć do niego wcześniej przygotowane warzywa. Gdy już warzywa będą w garnku, zalej je bulionem. W tym czasie poszatkuj kapustę na części, tak aby były dość drobne. Dodaj kapustę do gotującej się zupy. Dopraw solą, pieprzem, papryką słodką, a także nie zapomnij dodać ziela angielskiego oraz liścia laurowego.
Posiekaj pęczek koperku i dodaj go do zupy. Te dwa składniki wyjątkowo lubią się ze sobą, więc nie rezygnuj z tego kroku.