Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest bardzo esencjonalna, klasyka polskiej kuchni.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5628
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12217
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1535
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5628
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12217
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1535
Składniki
Ogon wołowy łatwo podzielić nożem. Lekko obtoczone w mące kawałki obsmaża się, potem zalewa wodą i gotuje do miękkości z zielem i liściem. Tam jest sporo kolagenu więc na początek 2 h. Po tym czasie dodaje się warzywa w całości, lub pokrojone w kosteczkę, ziemniaki pokrojone w półksiężycki, sól, pieprz, pieprz ziołowy, łychę koncentratu i przesmażoną łyżkę papryki w proszku. Gotuje się do miękkości warzyw. Podawałam bez warzyw korzeniowych. Mięso rozpływa się w ustach. Jeśli zbierze się za dużo tłuszczu, można zebrać łyżką. Na koniec posypuje się odrobiną majeranku.
Smacznego :)