Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest bardzo esencjonalna, klasyka polskiej kuchni.
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4669
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 581
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4623
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 888
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8350
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13166
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4669
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 581
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4623
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 888
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8350
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13166
Składniki
Ogon wołowy łatwo podzielić nożem. Lekko obtoczone w mące kawałki obsmaża się, potem zalewa wodą i gotuje do miękkości z zielem i liściem. Tam jest sporo kolagenu więc na początek 2 h. Po tym czasie dodaje się warzywa w całości, lub pokrojone w kosteczkę, ziemniaki pokrojone w półksiężycki, sól, pieprz, pieprz ziołowy, łychę koncentratu i przesmażoną łyżkę papryki w proszku. Gotuje się do miękkości warzyw. Podawałam bez warzyw korzeniowych. Mięso rozpływa się w ustach. Jeśli zbierze się za dużo tłuszczu, można zebrać łyżką. Na koniec posypuje się odrobiną majeranku.
Smacznego :)