Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzis cos dla miłośników wielu smaków w jednym garnku. Ale wszystkie smaki są zrównoważony, żaden nie dominuje. Ja osobiście uwielbiam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w piórka , podsmażamy na oleju a po chwili dodajemy mięso mielone i smażymy do stracenia surowości .
Paprykę konserwową kroimy w paski , ogórka i ananasa w kostkę , pieczarki w pół lub na 4 części . Wszystkie warzywa i ananas przekładamy do mięsa z cebulą , zalewamy zupą wymieszaną w wodzie , dodajemy ketchup i zagotowujemy . Po zagotowaniu doprawiamy do smaku przyprawami
Na sam koniec dolewamy sok z ananasa ( możemy dodać trochę wody z ogórków jeżeli zupa będzie nam za słodka ) i do zabielenia śmietanę 30 % ponownie zagotujemy i możemy ponownie doprawić do smaku ,
Taką zupę przygotowujemy około godzinę do dwóch żeby miała czas się przegryź , podajemy z chlebem lub bagietką z masłem .