Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzis cos dla miłośników wielu smaków w jednym garnku. Ale wszystkie smaki są zrównoważony, żaden nie dominuje. Ja osobiście uwielbiam.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w piórka , podsmażamy na oleju a po chwili dodajemy mięso mielone i smażymy do stracenia surowości .
Paprykę konserwową kroimy w paski , ogórka i ananasa w kostkę , pieczarki w pół lub na 4 części . Wszystkie warzywa i ananas przekładamy do mięsa z cebulą , zalewamy zupą wymieszaną w wodzie , dodajemy ketchup i zagotowujemy . Po zagotowaniu doprawiamy do smaku przyprawami
Na sam koniec dolewamy sok z ananasa ( możemy dodać trochę wody z ogórków jeżeli zupa będzie nam za słodka ) i do zabielenia śmietanę 30 % ponownie zagotujemy i możemy ponownie doprawić do smaku ,
Taką zupę przygotowujemy około godzinę do dwóch żeby miała czas się przegryź , podajemy z chlebem lub bagietką z masłem .