Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szybka w przygotowaniu ,smaczna i rozgrzewająca
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1406
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 373
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1406
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 373
Składniki
Do gotującego się rosołu wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę , marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy na maśle(2-3 łyżki.) ok. 10min. następnie wrzucamy do wywaru .
Ogórki 6-7 szt. obieramy ze skórki i również ścieramy na tarce o grubych oczkach i podobnie jak warzywa podduszamy na maśle i podlewamy odrobina wody ok. 10-15min.
Gdy ziemniaki będą miękkie wrzucamy do naszej zupy podduszone ogórki , do zupy dolewamy również wodę z ogórków ok. 0,5- 1szl. (w zależności od gustu)
Śmietanę mieszamy w kubku z odrobiną zimnej wody ,następnie wlewamy do kubka kilka łyżek gorącej zupy aby zahartować śmietanę (wtedy nam się nie zważy w zupie) Całość wlewamy do zupy i zagotowujemy. Dodajemy przyprawy oraz pokrojony koperek i natkę pietruszki. SMACZNEGO!!!